Time out στη… διαπραγμάτευση και διαβουλεύσεις των θεσμών μεταξύ τους

Κερδίζει χρόνο μέρα με την ημέρα η κυβέρνηση - Δεν έφυγε τελικά η τρόικα

Διακόπηκαν προσωρινά οι διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων των θεσμών με τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης στο κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας όπου διεξάγονται.

Όπως μετέδωσε ο οικονομικός  συντάκτης του Star Σπύρος Δημητρέλλης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, η  εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντ. Βελκουλέσκου ζήτησε να γίνει ένα διάλειμμα προκειμένου να συσκεφθούν μεταξύ τους , αλλά και για να ενημερώσουν τους προϊσταμένους τους. Γα τον λόγο αυτό έφυγαν από το ισόγειο και μετέβησαν στον   δέκατο όροφο.

Στον χώρο του ξενοδοχείου παραμένουν οι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης (Ευ. Τσακαλώτος, Ε. Αχτσιόγλου, Γ. Χουλιαράκης)  που συμμετέχουν στην σημερινή συνάντηση,  σε αναμονή των εκπροσώπων των θεσμών και των μεταξύ τους διαβουλεύσεων.     

Η νύχτα πάντως προβλέπεται μεγάλη και θα εξαρτηθεί από αυτήν  αν  θα παραμείνουν τελικά και άλλη μέρα οι  εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα και αν θα καταφέρουμε να κερδίσουμε κι άλλο χρόνο, μέρα με την ημέρα, για την συνέχιση των συζητήσεων.   

Το ΔΝΤ εξακολουθεί όμως να δίνει τον τόνο των διαπραγματεύσεων.  

Ήδη, η ελληνική κυβέρνηση έχει δεχθεί το αφορολόγητο και το πακέτο των νέων μέτρων, αλλά το  θέμα είναι πώς και πότε θα γίνει αυτό, την ίσια στιγμή που στόχος του Α. Τσίπρα παραμένει να έλθουν «πακέτο» μέτρα και αντίμετρα στη Βουλή, ώστε να μπορέσει να τα περάσει πιο εύκολα.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top