Φοροελαφρύνσεις… για τους εαυτούς τους ψήφισαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ!

Την ώρα που μειώνουν μισθούς και συντάξεις, τα πολιτικά πρόσωπα είδαν ΑΥΞΗΣΗ στους μισθούς τους- Αναλυτικά παραδείγματα

Θύελλα αντιδράσεων και οργή στους πολίτες έχει προκαλέσει η μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα πολιτικά πρόσωπα που ψήφισαν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Την ώρα λοιπόν που ψηφίζουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις οι κυβερνώντες, ψηφίζουν φοροελαφρύνσεις για τους εαυτούς τους που αγγίζουν τα 2.000 ευρώ.

«Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει». Αυτό έκαναν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Αποφάσισαν λοιπόν  την μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, όχι για όλους τους πολίτες, αλλά μόνο για τα πολιτικά πρόσωπα, πληρώνοντας έτσι λιγότερα από 1.000 έως 2000 ευρώ.

Για να το κάνουμε κατανοητό την ώρα που μειώνουν μισθούς και συντάξεις, τα πολιτικά πρόσωπα είδαν ΑΥΞΗΣΗ στους μισθούς τους. Δικαιούχοι των φοροελαφρύνσεων  που προκάλεσαν την δίκαιη οργή των πολιτών είναι: 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, υπουργοί και βουλευτές, γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και μέλη ανεξάρτητων αρχών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου νομοθέτησε αυξημένο συντελεστή 8% στην εισφορά αλληλεγγύης για τα πολιτικά πρόσωπα.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο νόμο Κατρούγκαλου που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο, κατήργησε το 8% μειώνοντας έτσι τις εισφορές των πολιτικών οι οποίες πλέον υπολογίζονται κλιμακωτά.

«Σε περίοδο καταστροφής πρέπει να τα δούμε αυτά» είπε στον Αντ1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Μαντάς.

«Να το αποσύρει η κυβέρνηση» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στον Αντ1, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά την γενική κατακραυγή από την αντιπολίτευση αλλά και τους απλούς πολίτες προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και έριξε τις ευθύνες προς το υπουργείο οικονομικών, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα στο star.gr.

«Δεν πρόκειται περί μιας σκανδαλώδους-όπως έχει παρουσιαστεί- ρύθμισης που απαιτήθηκε από το πολιτικό προσωπικό. Σας λέω ευθέως ότι δεν ζητήθηκε ποτέ από πλευράς της Βουλής ή τους βουλευτές» είπε χαρακτριστικά.

Για να καταλάβετε πόσο μεγάλες είναι οι μειώσεις δείτε δύο παραδείγματα

Το πρώτο με ένα ποσό 50.000 ευρώ που είναι περίπου οι ετήσιες απολαβές ενός δημάρχου.

Το 2015 πλήρωνε 4.000 ευρώ και φέτος θα πληρώσει 2.076. Δηλαδή 1.924 ευρώ λιγότερα.

Το δεύτερο με το ποσό των 80.000 που είναι ο μέσος ετήσιος μισθός των βουλευτών χωρίς μάλιστα τα επιδόματα και τις επιτροπές. Το 2015 πλήρωνε εισφορά αλληλεγγύης 6.400 ευρώ ενώ φέτος 4.551. Δηλαδή 1.849 ευρώ λιγότερα…

Μετά από όλα αυτά το υπουργείο οικονομικών αλλά και η Βουλή έβγαλαν ανακοινώσεις όπου υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε νομοθετήσει τις εισφορές των πολιτικών στο 5%, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ το αύξησε το 2015 στο 8% και τώρα με το νέο κλιμακωτό σύστημα θα υπάρχουν ελαφρύνσεις αλλά και επιβαρύνσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top