Βούτσης για μείωση εισφοράς αλληλεγγύης: Δεν το ζήτησε η Βουλή... ήταν στο φορολογικό!

Δείχνει το υπουργείο Οικονομικών ο Πρόεδρος της Βουλής

Βούτσης για μείωση εισφοράς αλληλεγγύης: Δεν το ζήτησε η Βουλή... ήταν στο φορολογικό!

Το υπουργείο Οικονομικών δείχνει ο Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας το θέμα με το «δώρο» έως 2.000 ευρώ σε βουλευτές, υπουργούς και δημάρχους από την μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

«Ούτε η Βουλή, ούτε βουλευτές και πολιτικό προσωπικό, ζήτησαν τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης» επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής σχετικά με τη διάταξη που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η διάταξη αυτή είναι μέρος του φορολογικού νομοσχεδίου που είχε έρθει στη Βουλή, και η οποία δεν ψηφίστηκε κατόπιν απαιτήσεως των βουλευτών ή του πολιτικού προσωπικού. Είναι στο πλαίσιο γενικότερης ισορροπίας μέσα στα δημόσια οικονομικά».

«Υπάρχουν αρκετά ζητήματα για τα οποία μπορούσε να γίνει μια δημόσια συζήτηση. Πάντως, δεν πρόκειται περί μιας σκανδαλώδους -όπως έχει παρουσιαστεί- ρύθμισης που απαιτήθηκε από το πολιτικό προσωπικό» υποστήριξε.

Ο κ. Βούτσης, παράλληλα, σημείωσε πως έχει μπει «γερό μαχαίρι» στις συντάξεις των πρώην βουλευτών, αλλά και ότι οι βουλευτές από το 2012 και ύστερα, δεν έχουν συντάξεις, δηλαδή, δεν μπαίνουν σε συνταξιοδοτικό καθεστώς, παρότι μηνιαίως τους γίνεται παρακράτηση για τους παλαιότερους βουλευτές.

Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε επίσης να συνυπολογίσουν όλοι ότι η Βουλή είχε προϋπολογισμό 225 εκατομμύρια ευρώ το 2009 και τώρα έχει 132, ενώ περίσσεψαν και 5 εκατομμύρια, τα οποία θα μπουν σε κωδικό του ΥΠΟΙΚ για ευάλωτες ομάδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top