Στ.Θεοδωράκης: Η ΕΛΣΤΑΤ έφερε κακά μαντάτα για όλους- Οι επενδύσεις έπεσαν 30,7%!

Φόροι, εισφορές, ανασφάλεια ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ όποιον σκέφτεται να επενδύσει στην Ελλάδα

Στ.Θεοδωράκης:  Η ΕΛΣΤΑΤ έφερε κακά μαντάτα για όλους- Οι επενδύσεις έπεσαν 30,7%!

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, κοντά στην επέτειο των τριών χρόνων από την ίδρυση του Ποταμιού, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για όσα αφορούν το παρόν και το μέλλον του κόμματός του. Για το τι έφερε στην πολιτική ζωή, τα λάθη του, αποδίδει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και τον Αλέξη Τσίπρα εμμονές κι ανικανότητα να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζει ότι δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα που θα συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας, τον κατηγορεί ότι άφησε τη διαπραγμάτευση να σέρνεται, ενώ του καταλογίζει την ευθύνη όσων συμφωνηθούν.

Ο κ. Θεοδωράκης μιλάει και για τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά αφήνοντας αιχμές για τη στάση της Φώφης Γεννηματά, ενώ δηλώνει ανοικτός για συνεργασία με την πρωτοβουλία των τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ «Ωρα Αποφάσεων».

Αναφερόμενος στην πορεία του κόμματός του είπε: «Τα νερά στα ποτάμια δεν είναι πάντα ορμητικά και φουσκωμένα. Είμαστε κίνημα πολιτών, εθελοντών, δεν έχουμε στρατιές διορισμένων πίσω μας. Δεν πατάμε στα χνάρια των παλιών κομμάτων, χαράσσουμε την δική μας πορεία, και έτσι γίνονται και λάθη» και εξήγησε για τα δικά του λάθη:

«Υποτιμήσαμε την κακία των αντιπάλων μας. Μας πετούσαν λάσπη και λέγαμε «σιγά μην τους πιστέψει ο κόσμος». Αυτό ίσως ήταν και το μεγαλύτερο λάθος μου. Δεν συγκρουστήκαμε έγκαιρα με τους υπαλλήλους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στα social media αλλά και στα media. Και μετά εμπιστευθήκαμε ανθρώπους που ήρθαν κοντά μας λίγο πριν τις εκλογές. Τους δώσαμε ρόλους και το πληρώσαμε ακριβά γιατί αυτοί ακριβώς είναι που μας πρόδωσαν».

Για τις κινήσεις του Πρωθυπουργού είπε: «Ο κ. Τσίπρας δεν διαπραγματεύθηκε την στιγμή που έπρεπε. Άφησε τις εκκρεμότητες να σέρνονται, πιστεύοντας ότι οι δανειστές θα κουρασθούν. Όχι μόνο δεν κουράστηκαν αλλά είχαν και όλο τον χρόνο να προσθέσουν νέα αιτήματα» και τόνισε:

«Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει. Αυτό προέχει τώρα. Η αβεβαιότητα έχει διαλύσει την οικονομία. Έχουν παγώσει ακόμη και οι κρατήσεις στον τουρισμό. Ας μην σκεφτόμαστε συνεχώς τη ζωή στη Βουλή και στο Σύνταγμα. Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα που δεν ζει απ' την πολιτική».

Για τα κακά μαντάτα της ΕΛΣΤΑΤ και την «ανάπτυξη» στην οποία αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, λίγο πριν γίνουν γνωστά τα στοιχεία της, ανέφερε:

«Λίγη ώρα μετά η Ελληνική Στατιστική Αρχή έφερε κακά μαντάτα για όλους και όχι μόνο για τον κ. Τσίπρα. Οι επενδύσεις τούς τελευταίους μήνες του 2016 έπεσαν 30,7%! Μεγάλοι φόροι, μεγάλες εισφορές, ανασφάλεια, τρομοκρατούν όποιον σκέφτεται να επενδύσει στην Ελλάδα. Και αν αυτά δεν αλλάξουν, το μόνο με μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης θα είναι το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Έδειξε κατηγορηματικά ότι δεν έχει σκοπό να ψηφίσει νέα μέτρα λέγοντας: «Τη διαπραγμάτευση την έκανε ο κ.Τσίπρας με την έγκριση του κ.Καμμένου όπως είπε προσφάτως με υπερηφάνεια ο υπουργός Αμύνης. 'Άρα η πλειοψηφία των 153 υπάρχει. Μα είναι δικά τους δημιουργήματα τα μέτρα, γιατί να θέλουμε να τα ψηφίσουμε; Που ρωτηθήκαμε; Οι διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα, όχι μόνο σήμερα αλλά και χθες καταλήγουν να είναι «κομματικές υποθέσεις» και όχι εθνικές. Ας ψηφίσουν λοιπόν τα κόμματα που αποφασίζουν τις προτεραιότητες αλλά και τις καθυστερήσεις».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top