Τα «μαζεύει» ο Ξυδάκης: Ακραία και υπερβολική η φράση μου – Την αγαπώ την ΕΡΤ!

«Χαίρομαι που έστω και έτσι ξεκινά μια συζήτηση για την αναμόρφωση της ΕΡΤ» - Πρώτη ανάρτηση 09:55

Σε αναδίπλωση για τους χαρακτηρισμούς εναντίον της ΕΡΤ και των δημοσιογράφων προέβη ο Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος μιλώντας στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών χαρακτήρισε τη δημόσια τηλεόραση «τραγική» και «τρικοσμική» και  το σύνολο των δημοσιογράφων «εξευτελισμένους και μισογύνηδες».

«Επιχείρησα να κάνω μια υπόθεση εργασίας, ότι υπάρχει πρόβλημα στην ποιότητα της δημοσιογραφίας. Η δημοσιογραφία του lifestyle και της κλειδαρότρυπας, που ξεκίνησε τη δεκαετία του ’90, μεταδόθηκε στη συνέχεια και στις σοβαρές κυριακάτικες εφημερίδες» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ανέφερα πως και τα δελτία ειδήσεων ακόμη, που κάποτε ήταν πυρήνας ενημέρωσης, έχουν φτάσει να γίνουν ένα μαγκαζίνο με λίγο απ’ όλα και να μπερδεύουν το δράμα με την ενημέρωση».

Ο κ. Ξυδάκης ισχυρίστηκε ότι ειπώθηκαν πάρα πολλά στο πλαίσιο της συζήτησης για τη δημοσιογραφία, πως απομονώθηκε μία κουβέντά του «από τις 10.000 που είπα» και έκανε λόγο για «φραστική υπερβολή» εκ μέρους του.

«Εγώ την έχω υπερασπιστεί την ΕΡΤ, δεν ήθελα να την χαρακτηρίσω. Αυτό που είπα, το είπα σε συγκεκριμένο context» είπε ο κ. Ξυδάκης
Συνεχίζοντας, εξομολογήθηκε ότι ήταν «ακραία» η φράση του, ωστόσο δήλωσε ικανοποιημένος που «έστω και τώρα και με αυτό τον τρόπο ξεκινά μια συζήτηση για την αναμόρφωση της ΕΡΤ».

«Συζητάμε τώρα με ειλικρίνεια για το ότι η ΕΡΤ έχει προβλήματα» είπε ο κ. Ξυδάκης, επισημαίνοντας εκ νέου πως «μπορεί η έκφραση να ήταν υπερβολική».

«Θέλουμε πολιτικούς που να χαϊδεύουν αυτιά; Εγώ και στο πρόσφατο παρελθόν που είχα ερωτηθεί από δημοσιογράφους είχα πει πως “η ΕΡΤ δεν είναι καλή αλλά είναι ανοικτή”. Η αγωνία η δική μου είναι να λυθούν τα προβλήματα» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στους χαρακτηρισμούς κατά των δημοσιογράφων, ο κ. Ξυδάκης έκανε λόγο για «οξύτερη φράση» που χρησιμοποίησε, επισημαίνοντας πως δεν αφορούσε το σύνολο των δημοσιογράφων αλλά «μερίδα αυτών».

Μάλιστα, εξέφρασε το «παράπονο» ότι πολλοί δημοσιογράφοι αναπαρήγαγαν αυτά που είπε χωρίς όμως να τον πάρουν τηλέφωνο να τον ρωτήσουν εάν και πως τα είπε και ξεκαθάρισε ότι την ΕΡΤ… την αγαπά και γι’ αυτό έχει απαιτήσεις από αυτήν!

«Αν ήθελα να δώσω εξηγήσεις για το τι είπα. Θα ερχόμουν εδώ στην ΕΡΤ. Την ΕΡΤ την αγαπάμε και τη σεβόμαστε. Από αυτόν που αγαπάς έχεις απαιτήσεις» κατέληξε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top