Η Τουρκία βγάζει ΞΑΝΑ στο Αιγαίο το Τσεσμέ - Φεύγουν ΕΚΤΑΚΤΩΣ στις ΗΠΑ Κοτζιάς και Καμμένος

"Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με ψυχραιμία", λέει ο Νικόλαος Αποστολάκης

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πραγματοποιήσει στις 13 Μαρτίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στη σκιά των συνεχών προκλήσεων από την Τουρκία και της δήλωσης του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο ατυχήματος στο Αιγαίο. Ο Νίκος Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του State Department Rex Tillerson, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη επαφή έλληνα αξιωματούχου με την κυβέρνηση Τράμπ. Στις ΗΠΑ θα μεταβεί και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος ο οποίος έστειλε τη δική του απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα από την Ικαρία όπου παρακολούθησε άσκηση της εθνοφρουράς.

Η εθνοφρουρά του νησιού πραγματοποίησε την επιχείρηση ΑΣΤΡΑΠΗ ανακαταλαμβάνοντας το αεροδρόμιο του Άγιου Κηρύκου. Μέσα σε 24 ώρες οι άνδρες της εθνοφρουράς δήλωσαν το παρών στην αιφνιδιαστική κλήση των ενόπλων δυνάμεων, ετοιμοπόλεμοι, πετυχαίνοντας το στόχο της άσκησης. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Ναύαρχος, Νικόλαος Αποστολάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Αρετή και Τόλμη» δηλώνει ότι αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με ψυχραιμία. Ο μάχιμος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων εκφράζει την εμπιστοσύνη του στο έμψυχο δυναμικό του στρατεύματος, όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ.

Την ίδια ώρα, για τρίτη φορά μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών η Τουρκία βγάζει ξανά το ωκεανογραφικό πλοίο Τσεσμέ στο Αιγαίο. Σύμφωνα με τη NAVTEX (υδρογραφικη υπηρεσια πολεμικου ναυτικου) , το τουρκικό πλοίο θα πλεύσει στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Ουρανούπολη και τη Λήμνο.

Οι κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις εκτιμάται ότι θα ενταθούν μέχρι τις 16 Απριλίου, που διενεργείται το δημοψήφισμα του Ερντογάν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top