Παρουσιάστηκε "το λεξικό" του λαϊκισμού παρουσία Μητσοτάκη-Θεοδωράκη-Βενιζέλου

«Η Αριστερά υπέκυψε στους αγανακτισμένους και στους ψεκασμένους» τόνισε ο συγγραφέας Γ. Βλαστάρης

Τριακόσια πενήντα λήμματα συγκέντρωσε στο βιβλίο του, με τίτλο «Λεξικό Χωρίς Γραβάτα», ο Γιάννης Βλαστάρης, για να δείξει ότι πλέον η δημαγωγία των κυβερνώντων ταυτίζεται με τη διαστρέβλωση.

 «Μπορεί να έχει πρόσκαιρα επικοινωνιακά οφέλη, αλλά θα βρει απέναντί του έναν άλλο λόγο, ορθό, τεκμηριωμένο, ρεαλιστικό» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση.  

Ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε από την πλευρά του ότι «ο λαϊκισμός και η δημαγωγία, έχουν γονατίσει τη χώρα εδώ και δεκαετίες».

Στο βιβλίο αποκαλύπτεται η διπλή γλώσσα των κυβερνώντων: Οι «θεσμοί» αντικατέστησαν την «τρόϊκα», οι χθεσινοί «τοκογλύφοι» αποκαλούνται, πια, «τεχνικά κλιμάκια», ο «αυτόματος κόφτης αποδοχών» ονομάζεται «Ρυθμιστής Αυξημένων Εγγυήσεων», και η μείωση μισθών-συντάξεων βαφτίστηκε «Ασφαλιστική Αναπλαισίωση».

«Η διπλή γλώσσα οφείλεται σε μια εκτροπή της Αριστεράς, η οποία υποτάχθηκε στους αγανακτισμένους και τους ψεκασμένους» επισήμανε ο συγγραφέας Γ. Βλαστάρης.  

Από την  πλευρά  του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «η  γλώσσα που χρησιμοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια, βλάπτει τη χώρα, όσο τη βλάπτει και η πολιτική που εφαρμόζεται».

Οι ομιλητές απέδωσαν ευθύνες για την εξάπλωση του λαϊκισμού και σε χρήστες των  social media  που αναπαράγουν άκριτα, διάφορες φήμες.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top