Καμμένος: Κόκκινη γραμμή να μην χρεοκοπήσει η χώρα

«Καλύτερα που ο Φίλης μπήκε στην επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων»

Καμμένος: Κόκκινη γραμμή να μην χρεοκοπήσει  η χώρα

«Η κόκκινη γραμμή είναι να μην χρεοκοπήσουν οι Έλληνες» τόνισε ο Πάνος Καμμένος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βουλή, σχετικά με την διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.   

Για τα  μέτρα και τα αντίμετρα ανέφερε  ότι οι ΑΝΕΛ είναι πιο ελαστικοί  σε ορισμένα όπως π.χ.  μείωση αφορολόγητου στα 6.500 ευρώ,  είναι αντίθετοι όμως σε επιπλέον φορολογία για επενδύσεις και  επιχειρήσεις, αλλά υπογράμμισε με νόημα, ότι   «απο κοινού αποφασίζουμε».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

«Το  προσφυγικό τελείωσε» ισχυρίστηκε επίσης ο κ. Καμμένος και το αιτιολόγησε  με την εκτίμησή του ότι «οι περισσότεροι πρόσφυγες που ήταν να περάσουν, πέρασαν. Τώρα το 95% όσων έρχονται δεν έχουν προφίλ πρόσφυγα, είναι μετανάστες».

 ΓΙΑ ΦΙΛΗ

Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση ότι ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης θα συμμετέχει πλέον στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής, ανέφερε ότι «καλύτερα που μπήκε στην Επιτροπή Εξοπλιστικών» και τόνισε ότι «είναι πλέον περιορισμένες οι διαδικασίες που υπάρχει περιθώριο (εννοεί αδιαφάνειας) και  προτιμώ και  ο ίδιος, να υπάρχει έλεγχος και  να ακούγονται οι αντίθετες απόψεις».

Για την ενδεχόμενη αγορά των F-35 (για τα οποία ο κ. Φίλης ισχυρίζεται ότι δεν είναι επιχειρησιακά κατάλληλα), δήλωσε:

«Αυτά θα τα συζητήσει με αυτούς που λένε δεν χρειάζονται. Εγώ διαβιβάζω τα αιτήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα του απαντήσουν οι αρχηγοί.  Ή ο Φίλης θα πείσει τους αρχηγούς ή οι αρχηγοί τον Φίλη».

Πρόσθεσε πάντως ότι δεν έχει κανένα λόγο να συνεχίσει καμία κόντρα. «Έχω καλή συνεργασία με τον Πρωθυπουργό. Έχουμε τις διάφορες μας αλλά ο καθένας κρατάει τις θέσεις του και στις διαφωνίες. Επίσης τα βρίσκουμε και είναι η πρώτη φορά που στη Βουλή ψηφίζουμε κατά συνείδηση» σημείωσε.

ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΝ…  «ΒΡΩΜΑΕΙ»  ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΦΙΛΗΣ

Για την δήλωση του κ. Φίλη ότι «το ΠΑΣΟΚ βρωμάει», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  διερωτήθηκε χαριτολογώντας: «Ποιο κόμμα βρωμάει πιο πολύ; Εμείς πάντως πλενόμαστε,  δεν έχουμε πρόβλημα».

 ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ

Σε μεγάλο μέρος της συνομιλίας του με τους δημοσιογράφους, ο κ. Καμμένος σχολίασε την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ότι αν ήταν στην θέση του Κ. Μητσοτάκη θα ψήφιζε την αξιολόγηση, καθιστώντας, ταυτόχρονα, υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για την εφαρμογή της συμφωνίας.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι, από άποψη τακτικής, ήταν σωστότεροι οι χειρισμοί του Ε. Μεϊμαράκη, και επισήμανε ότι η τακτική που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης «οδηγεί σε παραλογισμό», καθώς από τη μία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά το κλείσιμο της συμφωνίας και από την άλλη, λέει ότι δεν θα την ψηφίσει και ζητά εκλογές.

Για την διαχωριστική γραμμή μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ είπε ότι η μεν κυβέρνηση στέκεται στην συμφωνία που υπεγράφη το 2015 και διαπραγματεύεται σκληρά εντός του πλαισίου της, η δε αξιωματική αντιπολίτευση ζητά από την κυβέρνηση να δεχθεί ότι προτείνουν οι δανειστές, λέγοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα ψηφίσει την συμφωνία.

Χαρακτήρισε μάλιστα "παρά φύση" την συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, και πρόσθεσε ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρατεί αναβρασμός που μεταξύ άλλων, οφείλεται και στις επιλογές στελεχών που έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης.

 «Πάντα υπήρχαν ομάδες στην ΝΔ, υπήρχαν όμως συμφωνίες κυρίων και κάποια όρια»  υποστήριξε ο κ. Καμμένος. Ως προς το σκέλος μιας οιονεί αποτίμησης της πορείας της χώρας από το 2010 και εντεύθεν, ο κ. Καμμένος είπε ότι το 2010, ακόμα και το 2012, η χώρα είχε περιθώρια άσκησης μεγαλύτερης πίεσης στους εταίρους και πιστωτές.

ΓΙΑ ΤΗΝ  ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πρόσθεσε ότι τον Ιανουάριο του 2015, οι δανειστές είχαν την λογική "αφήστε τους (την ελληνική κυβέρνηση) να φάνε το κεφάλι τους, θα έλθουν οι άλλοι και θα τα υπογράψουν όλα", σημειώνοντας ότι δεν υπολόγιζαν πως η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα αντέξει. Είπε ακόμη ότι τον Ιούλιο του 2015 υπήρξε, πλέον, γεωπολιτική παρέμβαση, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έπεισε ότι μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις και αναφέρθηκε και στις αλλαγές που έχουν σημειωθεί στην στάση ορισμένων χωρών στην Ευρώπη.

ΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΒΑ ΣΤΟΝ… ΓΑΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ  

Σε δημοσιογραφική παρατήρηση για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, είπε "τώρα μου ζητάτε να πω τι πήγε στραβά σε ένα γάμο. 'Αστα να πάνε...".

ΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ – ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Για τα Ναυπηγεία  Σκαραμαγκά ανέφερε ότι είναι ευκαιρία να αλλάξει όλη αμυντική βιομηχανία και πρόσθεσε ότι για τα υποβρύχια, ολόκληρος ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια της Ράϊκου.

«Όταν είπα τον Σάφα εννοούσα τον Βενιζέλο, τον έφερε ως επενδυτή από το χέρι,  θεωρώ ότι πρέπει διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες του Βενιζέλου. Πρέπει να προχωρήσει η ποινική διερεύνηση των ευθυνών Βενιζέλου» υποστήριξε ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας.   

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top