Το ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ο Μαυραγάνης: Είσαι πλούσιος, πληρώνεις πολλά για πρόστιμα, είσαι φτωχός πληρώνεις λίγα!

Και «ταξικά» πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ μετά το «ταξικό» δυστύχημα

Το ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ο Μαυραγάνης: Είσαι πλούσιος, πληρώνεις πολλά για πρόστιμα, είσαι φτωχός πληρώνεις λίγα!

Μετά το  «ταξικό δυστύχημα» και τις γνωστές δηλώσεις  των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού και Μερόπης Τζούφη που προκάλεσαν σάλο, με αφορμή το πρόσφατο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, «ταξικά»  πρόστιμα για τις παραβάσεις του ΚΟΚ, ανάλογα με το εισόδημα, εξετάζει το αρμόδιο υπουργείο,  σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης!   

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο,  ο  κ. Μαυραγάνης υποστήριξε συγκεκριμένα ότι με αυτό τον τρόπο τα πρόστιμα θα είναι το ίδιο αποτρεπτικά, είτε κάποιος είναι άνεργος είτε έχει μεγάλα εισοδήματα.

«Είναι προφανές ότι άνθρωποι άνεργοι ή με πολύ χαμηλό εισόδημα θα μπορούσαν να συνετιστούν με ένα πρόστιμο 20, 30, 50 ευρώ. Τα ίδια ακριβώς ποσά για κάποιον με εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ είναι ασήμαντα… Όλοι πρέπει να συνετίζονται από τα πρόστιμα, αυτός είναι ο σκοπός τους, αλλά και να λειτουργούν αποτρεπτικά» ισχυρίσθηκε ο κ.  Μαυραγάνης.

Ο υφυπουργός Μεταφορών δήλωσε ακόμα ότι το υπουργείο εξετάζει  και «κοινωνικές ποινές» για την  εξυπηρέτηση  των θυμάτων τροχαίων από αυτούς που τα προκάλεσαν. «Έχουμε προτείνει μία συγκεκριμένη διαδικασία στην Επιτροπή, περιμένουμε τις απόψεις τους, είδαμε θετική ανταπόκριση από το Κοινοβούλιο» υποστήριξε.

Τα όσα ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης θέτουν πάντως και ζήτημα αντισυνταγματικότητας, εφόσον επιχειρηθεί τελικά να θεσμοθετηθεί μία  ρύθμιση για πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα, καθώς  σύμφωνα με το Σύνταγμα  όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.     

Υπενθυμίζεται πάντως ότι με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη της σημερινής κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  Νίκου Τόσκα  μειώθηκαν πρόστιμα του ΚΟΚ… 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top