Διχασμένη η κυβέρνηση για τη συμφωνία Eurogroup: Εγώ δεν είπα ποτέ ότι τελείωσε η λιτότητα!

«Είπα ότι δεν θα έχουμε επιπλέον λιτότητα»

Διχασμένη η κυβέρνηση για τη συμφωνία Eurogroup: Εγώ δεν είπα ποτέ ότι τελείωσε η λιτότητα!

Διχασμένη φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση όσον αφορά τον επικοινωνιακό χειρισμό της συμφωνίας στο Eurogroup.

Μετά τις θριαμβολογίες περί λιτότητας που τελείωσε και περί εποχής… μεταλιτότητας, κυβερνητικός παράγοντας σε συζήτηση με δημοσιογράφους διαχώρισε τη θέση του λέγοντας πως δεν είπε ποτέ ότι «τελείωσε η λιτότητα»: «Εγώ δεν θριαμβολογώ. Λέω τα θετικά και τα αρνητικά. Προφανώς εγώ θα θεωρούσα ότι δεν χρειάζεται καν να μπούμε στη συζήτηση για περικοπή συντάξεων. Δεν είπα ότι δεν υπάρχει λιτότητα. Είπα ότι δεν θα έχουμε επιπλέον λιτότητα. Τελειώνει η συζήτηση για περισσότερη λιτότητα στην Ελλάδα».

Ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας, ο οποίος έχει γνώση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα «δεν θα χρειαστεί να περιμένει έως τον Απρίλιο του 2019 προκειμένου να μάθει εάν θα υπάρξει τήρηση ή υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018» και πως ήδη συζητείται ένας μηχανισμός που θα επιτρέπει στις δύο πλευρές να το γνωρίζουν νωρίτερα, μέσω μιας προβολής των δεδομένων για το πώς θα κλείσει το έτος.

Τέλος, υπογράμμισε ότι ο «κόφτης» τελειώνει από το 2019 και εάν υπάρχει υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ τα θετικά μέτρα που θα ληφθούν θα είναι περισσότερα από τα αρνητικά, ενώ εάν είναι ακριβώς στο 3,5% του ΑΕΠ θα υπάρχουν και θετικά και αρνητικά μέτρα που θα νομοθετηθούν από τώρα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top