Τι ζητούν και τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι θεσμοί για να κλείσει η αξιολόγηση

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Στο χέρι της Ελλάδας είναι αν θα υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς, σε αυτή την επίσκεψή τους, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι κατά τις μεγάλες συναντήσεις πριν το Eurogroup στις Βρυξέλλες κατέληξαν επί της αρχής σε συμφωνία, στα βασικά σημεία, για το τι πρέπει να γίνει, για τους όρους που πρέπει να γραφτεί το staff level agreement.

«Τώρα πάνε με ένα κείμενο, το οποίο έχει τα λόγια αλλά δεν έχει τα νούμερα. Από τις Βρυξέλλες, λένε ότι προφανώς, δύσκολο σημείο είναι το αφορολόγητο, η προσωπική διαφορά και το πότε θα ενεργοποιηθεί, αλλά υπάρχουν και άλλα δύσκολα σημεία» εξήγησε ο Θάνος Αθανασίου και πρόσθεσε:

«Το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων δεν είναι απλό θέμα. Οι συμφωνίες λένε ότι πρέπει να είναι όρθιο και να λειτουργεί. Η ΔΕΗ, η πώληση του 40%, τα ενεργειακά, οι 230 συστάσεις του ΟΟΣΑ για την ανταγωνιστικότητα… είναι ζητήματα για τα οποία πρέπει να βρούμε τρόπο να τα νομοθετήσουμε. Καθόλου απλό δεν είναι και το κομμάτι του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων. Είναι 11 μεγάλα προαπαιτούμενα, τα οποία θέλουν δουλειά».

«Αν καταλήξουμε και δεν τους τραβήξει κάποιος το χαλί κάτω από τα πόδια, τόνε “ναι” είναι εύκολο να τελειώσει μέσα σε 10 μέρες και να ακολουθήσει μετά EuroWorking Group, στις 20 Μαρτίου στο Eurogroup για να μας βάλουν προαπαιτούμενα, και να νομοθετηθούν στην συνέχεια» κατέληξε ο ανταποκριτής του STAR.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top