Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Εγώ δεν θα γίνω Βαρουφάκης»

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να πέσουν οι τόνοι της εσωκομμματικής αντιπαράθεσης μεταξύ των υποστηρικτών της συνέχισης της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ

Σήμα να πέσουν οι τόνοι στις ενδοκυβερνητικές κόντρες μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Φίλη αλλά  και όσων φλερτάρουν με το ΠΑΣΟΚ, έδωσε σήμερα από την Bουλή ο Πρωθυπουργός. Μια φράση του πάντως ερμηνεύτηκε από ορισμένους ως έμμεση κριτική για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.  Την ίδια ώρα ο υπουργός οικονομικών έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα γίνει Ιφιγένεια…

«Αυτήν τη θέση ότι δεν θα δεχθούμε ούτε ένα ευρώ μέτρων λιτότητας,  και όταν το είπα με λοιδορήσατε, με είπατε ψεύτη και η ηπιότερη κριτική ότι ήταν διαπραγματευτική τακτική και δεν το εννοούσα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Για διαπραγματευτική τακτική πάντως δεν μιλούσε μόνο η αντιπολίτευση αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Τι να κάνει ο πρωθυπουργός. Κρατά σκληρή γραμμή για να υποχωρήσει όσο λιγότερο γίνεται» είχε ο υπουργός Οικονομικών στον Ant1.

Ο κ.Τσακαλώτος πάντως που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα τις τελευταίες ημέρες έστειλε νέο μήνυμα.

«Εγώ δεν θα γίνω Βαρουφάκης, ούτε Ιφιγένεια» είπε στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ».

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να πέσουν οι τόνοι της εσωκομμματικής αντιπαράθεσης μεταξύ των υποστηρικτών της συνέχισης της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ και όσων φλερτάρουν με το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας από το βήμα της βουλής ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  - ΑΝΕΛ συνεχίζει μέχρι να βγάλει την χώρα από την κρίση.

Όσο για τον  πάνο Καμμένο απάντησε ενοχλημένος  στις αιχμές του Νίκου Φίλη: «Αν θέλει να συνεργαστεί με τα 'βρώμικα' χαλάλι του, να βγάλει και τον Τσοχατζόπουλο από τη φυλακή να κάνουνε παρέα».

Όμως την σκυτάλη από τον Νίκο Φίλη για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αν αφήσει πίσω τα βαρίδια πήραν σήμερα τέσσερις υπουργοί, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Παναγιώτης Κουρουπλής και ο Γιάννης Μπαλάφας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top