Καμμένος για Φίλη: Αν θέλει ΠΑΣΟΚ, να βγάλει και τον Τσοχατζόπουλο από τη φυλακή να γίνουν μια ωραία παρέα!

«Να μην ονειρεύονται κάποιοι λήξη της συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ»

«Εγώ κόντρα δεν έχω με κανένα. Από εκεί και πέρα, απαντώ ως Υπουργός σε απαντήσεις που κατατίθενται στη Βουλή. Ερώτηση δεν έχει κατατεθεί. Έχει κατατεθεί από το ΠΑΣΟΚ» είπε ο Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας το θέμα με την ερώτηση του Νίκου Φίλη για τα εξοπλιστικά που τελικά δεν κατατέθηκε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε -μιλώντας στον ΑΝΤ1- πως «ο καθένας θα πρέπει να προσέξει και το τι αναφέρει», ενώ χαρακτήρισε τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ «άριστη».

Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι έχει βαθύ πολιτικό και ιδεολογικό χάσμα με τον πρώην υπουργό Παιδείας, διευκρινίζοντας στη συνέχεια πως: «Δεν έχουμε εμείς θέματα. Όταν ο κ. Φίλης είπε για το θέμα των Ποντίων, εμείς του απαντήσαμε και τον μπλοκάραμε, όταν βγήκε να επιτεθεί κατά της Ορθοδοξίας, τον μπλοκάραμε, θα ξαναμπλοκάρουμε όποιο κ. Φίλη ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές της συνεργασίας μας».

Συνεχίζοντας με αιχμές για τον κ. Φίλη, τον κάλεσε να… αποφυλακίσει και τον Άκη Τσοχατζόπουλο εάν θέλει «βρώμικη» (όπως είπε) συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ: «Τώρα αν θέλει συνεργασία με τα "βρώμικα", και να πάει -που λέει- να δει τον κ. Παπανδρέου, Βενιζέλο και Λοβέρδο, τότε να πάει και να βγάλει τον Τσοχατζόπουλο από την φυλακή για να κάνουν μια ωραία παρέα».

«Έχουμε σοβαρότερα θέματα να συζητήσουμε με τον Πρωθυπουργό, από το να συζητάμε μεμονωμένες δηλώσεις» είπε και υπογράμμισε πως «όσοι ονειρεύονται τη λήξη της συνεργασίας μας με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να αποφασίσουν ότι θα ονειρεύονται μέχρι το 2019, ίσως και μέχρι το 2023».

Απαντώντας, εξάλλου, στην ερώτηση του κ. Θεοχαρόπουλου για τα νέα εξοπλιστικά, o κ. Καμμένος είπε πως «το θέμα των νέων αεροσκαφών δεν είναι απαίτηση δική μου. Δεν ψωνίζω εγώ. Δεν επιλέγει ο υπουργός Άμυνας τα συστήματα που επιλέγει η χώρα. Υπάρχει μία απαίτηση της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία -μέσω του υπουργείου Εθνικής Άμυνας- έγινε γράμμα που ζητάμε σενάρια και τιμές. Δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση. Όταν έρθει η ώρα να παρθούν αποφάσεις, υπάρχουν τα όργανα που θα αποφασίσουν».

Αναφορικά με τη συμφωνία είπε: «Έχουμε ακούσει τόσα σενάρια, που τώρα θα έπρεπε να έχουμε πτωχεύσει 15 φορές. Αφήστε να δούμε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης. Εγώ εμπιστεύομαι τον κ. Τσακαλώτο, τη διαπραγματευτική ομάδα και εμπιστεύομαι απόλυτα τον πρωθυπουργό».

«Η νίκη που κέρδισε η κυβέρνηση στο τελευταίο Eurogroup, σε αντίθεση με όλες τις προβλέψεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, είναι ότι χωρίς να παρθεί κανένα μέτρο, το οποίο πλήττει τον ελληνικό λαό, έχουμε αλλαγή της στάσης από την Ευρώπη και το ΔΝΤ, αλλαγή της πολιτικής της λιτότητας» πρόσθεσε και κατέληξε «Αν συνδυαστεί η μείωση του αφορολογήτου με μέτρα τα οποία θα ελαφρύνουν φορολογικά και θα φέρουν την ανάπτυξη, εμείς θα συμφωνήσουμε».

Δείτε ακόμη:

Μετασεισμοί στην κυβέρνηση από το «άνοιγμα» Φίλη σε ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top