Σταϊκούρας: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει μέτρα, λέει όμως «ναι» στις μεταρρυθμίσεις

«Δεν έχει σχέση με τη διαπραγμάτευση το αίτημα για εκλογές»

Σταϊκούρας: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει μέτρα, λέει όμως «ναι» στις μεταρρυθμίσεις

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει δημοσιονομικά μέτρα, αλλά θα στηρίξει διαρθρωτικές αλλαγές και επενδύσεις» ξεκαθάρισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο Fm», ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ σημείωσε πως ο τρόπος που θα κλείσει η αξιολόγηση είναι ευθύνη της κυβέρνησης και πρόσθεσε: «Δεν υπήρξε καμία συμφωνία στο Eurogroup, ούτε καν πολιτική, όπως λέει η κυβέρνηση».

«Επί δυο ημέρες δεν έχουμε επίσημη ανακοίνωση ούτε από την κυβέρνηση ούτε από το υπουργείο Οικονομικών» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας πως η δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε εγγράφως ότι δεν υπάρχει πολιτική συμφωνία.

«Συμφωνήσαμε με υποχωρήσεις να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια. Εύχομαι να κλείσει η αξιολόγηση, γιατί το μη κλείσιμο θα έχει τραγικά αποτελέσματα» προειδοποίησε, επισημαίνοντας πως ενώ «η διαπραγμάτευση θα έπρεπε να έχει κλείσει από τον Φεβρουάριο του 2016», εντούτοις «σέρνεται για το επόμενο διάστημα με αποτέλεσμα ούτε τα μέτρα για το χρέος να έχουν ληφθεί, ούτε να έχει μπει η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αποδέχτηκε και συμφώνησε στους άξονες του ΔΝΤ: Να νομοθετήσει μέτρα λιτότητας για μετά το 2019, που αφορούν το αφορολόγητο και το ασφαλιστικό και τα πολύ υψηλά πλεονάσματα».

Ερωτηθείς αν η Ν.Δ. θα ψηφίσει τα αντίμετρα, απάντησε: «Αυτά τα αντίμετρα μπορεί να τα δίνει η κυβέρνηση αν πιάνει τους στόχους. Η Ν.Δ. μείωσε τον ΦΠΑ  και σήμερα η κυβέρνηση θριαμβολογεί ότι μετά από τρία χρόνια μπορεί να μειώσει τον ΦΠΑ στο 13% που παρέλαβε από εμάς και τον πήγε στο 23%».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το αίτημα της Ν.Δ. για εκλογές ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «δεν έχει σχέση με το πώς θα πάει η διαπραγμάτευση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top