Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος από τον θάνατο Μπασιάκου

Συλλυπητήρια από Παυλόπουλο - Δηλώσεις και από Βούτση, Αβραμόπουλο, Σαμαρά

Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος από τον θάνατο Μπασιάκου

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος για τον θάνατο του βουλευτή της ΝΔ Βαγγέλη Μπασιάκου     

Τα θερμά του συλλυπητήρια και την οδύνη του για τον θάνατο του Ευάγγελου Μπασιάκου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με την σύζυγο του πρώην υπουργού και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Βούτσης: Κόσμησε τα κοινοβουλευτικά έδρανα

«Είναι βαθύτατη η θλίψη για την αδόκητη απώλεια του εξαίρετου συναδέλφου, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού, Βαγγέλη Μπασιάκου, ο οποίος έφυγε ξαφνικά και πρόωρα από τη ζωή», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε δήλωσή του.

«Εκλεγόμενος συνεχώς, από το 1989, κόσμησε τα κοινοβουλευτικά έδρανα με το ήθος του, τον μετριοπαθή λόγο του, την πολιτική και επιστημονική συγκρότησή του. Εκ μέρους της Βουλής και προσωπικώς, εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους φίλους και τους συνεργάτες του», τόνισε ο κ. Βούτσης.

Αβραμόπουλος: Υπηρέτησε τις ιδέες του και την αγαπημένη του ιδιαιτέρα πατρίδα Βοιωτία

Την λύπη του για τον θάνατο του βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ εξέφρασε ο Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος δήλωσε     

«Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα τον ξαφνικό θάνατο του φίλου και συναγωνιστή σε ωραίους αγώνες Βαγγέλη Μπασιάκου.

Ο Βαγγέλης υπήρξε υπόδειγμα πολιτικού ανδρός, ο οποίος καθ' όλην τη διάρκεια της δημόσιας διαδρομής του υπηρέτησε τις ιδέες του και την αγαπημένη του ιδιαιτέρα πατρίδα Βοιωτία με ήθος, ευπρέπεια, ακεραιότητα και προσήλωση στο καθήκον.

Αυτές τις ώρες, στεκόμαστε στο πλευρό της συζύγου του Βίκυς, του γιου Θανάση-Αριστείδη και των οικείων του και τον αποχαιρετούμε με σεβασμό, βαθιά θλίψη και αγάπη»

Σαμαράς: Έντιμος πολιτικός που  διακρίθηκε για το ήθος του και την ευπρέπειά του  

 «‘Εντιμο πολιτικό που διακρίθηκε για το ήθος και την ευπρέπειά του» χαρακτηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην υπουργό Βαγγέλη Μπασιάκο.

Όπως έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook ο Β. Μπασιάκος ήταν «άνθρωπος χαμηλών τόνων σε όλη του τη διαδρομή, προσέφερε και υπέμεινε με αίσθημα ευθύνης. Αγωνίστηκε αγόγγυστα για την πατρίδα και την παράταξη. Καλό ταξίδι στον Παράδεισο Βαγγέλη μου».

Συλλυπητήρια και από ΣΥΡΙΖΑ

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του για την απώλεια του Ευάγγελου Μπασιάκου ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την ξαφνική απώλεια του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού, Ευ. Μπασιάκου. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, στην οικογένειά του και τους οικείους του».

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν επίσης και τα  υπόλοιπα κόμματα, όπως νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.  

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top