Σταθάκης: Δεν χάνεται αλλά… αναβάλλεται η ποσοτική χαλάρωση για τα ομόλογα!

Υποβαθμίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος τις συνέπειες

Σταθάκης: Δεν χάνεται αλλά… αναβάλλεται η ποσοτική χαλάρωση για τα ομόλογα!

Να υποβαθμίσει τις συνέπειες από  την διαφαινόμενη μη ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης των ελληνικών ομολόγων (QE) στις αρχές Μαρτίου,  επιχείρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος  Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σήμερα στον Real Fm.     

Απαντώντας συγκεκριμένα σε ερώτηση  για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να χαθεί η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις αρχές Μαρτίου, ο κ. Σταθάκης δήλωσε: «Δεν τη χάνουμε την ποσοτική χαλάρωση, θα την αναβάλουμε για λίγο»!

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε «παράλογα αιτήματα από κάποιους εκ των Θεσμών» και πρόσθεσε:  «Δεν μπορούμε, συνεπώς, να μπούμε σε παράλογες συζητήσεις για μετά το 2018. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική».

Υποστήριξε πάντως ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την επίτευξη μίας πολιτικής συμφωνίας στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου που θα ανοίξει το δρόμο για άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Ο κ. Σταθάκης κάλεσε ακόμη το ΔΝΤ να προχωρήσει σε άμεση αναθεώρηση των στοιχείων του για την ελληνική οικονομία και τόνισε ότι «δεν διαφωνήσαμε ποτέ με τους Ευρωπαίους για τις προβλέψεις που έχουν να κάνουν με την ελληνική οικονομία».

Σχετικά με την αξιολόγηση, επισήμανε επίσης: «Θα συμφωνήσουμε, όμως, όλοι ότι δεν θέλει κανείς παράταση της 'αβεβαιότητας '. Θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση. Το 2017 είναι έτος πολύ μεγάλης ανόδου της οικονομίας, με βάση τις προβλέψεις. Πρέπει να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top