Το πρόγραμμά του για την έξοδο από την κρίση παρουσίασε ο Μητσοτάκης στον Σόιμπλε

«Είμαι απόλυτα δεσμευμένος στο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προτείνω» είπε ο κ. Μητσοτάκης

«Δεν τίθεται θέμα Grexit»: αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνάντηση που είχε με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέλυσε το δικό του πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση στη συνάντηση που κράτησε 1 ώρα και 10 λεπτά, χωρίς να γίνουν στη συνέχεια δηλώσεις. Εντύπωση, μάλιστα, προκάλεσε το γεγονός ότι δεν επετράπη ούτε στους φωτογράφους να μπουν στο υπουργείο να τραβήξουν έστω ένα πλάνο από τη συνάντησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, τόσο στην Μέρκελ χθες όσο και σήμερα στον Σόιμπλε, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε το δικό του σχέδιο του με βασικούς άξονες τη μείωση φόρων και δαπανών και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων πέρα από το μνημόνιο.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες που συνάντησε πριν επιστρέψει στην Αθήνα τόνισε: «Είμαι απόλυτα δεσμευμένος στο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προτείνω. Έχω και τη βούληση και την ομάδα να τις υλοποιήσω και ο ελληνικός λαός είναι ώριμος μετά από επτά χρόνια κρίσης. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Και ο λαϊκισμός μπορεί να ηττηθεί».

Την ίδια ώρα, η FAZ βλέπει τις κάλπες στην Ελλάδα να έρχονται πιο κοντά καθώς σε άρθρο της αναφέρει: «Γιατί οι πιο σημαντικοί πολιτικοί της Γερμανίας να συναντήσουν έναν ξένο αρχηγό της αντιπολίτευσης όταν οι επόμενες κανονικές εκλογές είναι το 2019. Η λέξη κλειδί είναι "κανονικές"». 

Η γερμανίδα Καγκελαριος μάλιστα δεν ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να ψηφίσει μέτρα ενώ συμφώνησε μαζί του πως η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη. Ωστόσο 7 από τους 30 βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος που είδε ο κ. Μητσοτάκης μίλησαν ανοικτά για Grexit.

Το Μαξίμου, από την πλευρά του, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι υιοθετεί τις θέσεις των δανειστών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top