Ο Φίλης ξαναχτύπησε: Για «ρασοφόρους που εκπροσωπούν τον μεσαίωνα» μίλησε στη Βουλή!

«Αντιδραστικές δυνάμεις εμποδίζουν προοδευτικές αλλαγές» υποστήριξε

Ο Φίλης ξαναχτύπησε: Για «ρασοφόρους που εκπροσωπούν τον μεσαίωνα» μίλησε στη Βουλή!

Πυρά κατά ιερωμένων  με αναφορές σε «ρασοφόρους που εκπροσωπούν τον μεσαίωνα», και «αντιδραστικές δυνάμεις που εμποδίζουν προοδευτικές αλλαγές»,  εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην Ολομέλεια.

Με αφορμή τη θεματική εβδομάδα, ο Νίκος Φίλης ανέφερε ότι «ενώ δυστυχώς έχει προγραμματιστεί με μεγάλη επιμέλεια από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για να συζητηθούν στο σχολείο ζητήματα που απασχολούν τους εφήβους και οι οικογένειες είναι αμήχανες μπροστά σε αυτά, δηλαδή τη διατροφή, τους εθισμούς και το θέμα της σεξουαλικής ενημέρωσης, μεγάλα προβλήματα που η ελληνική οικογένεια στέκει αμήχανη», σημειώθηκαν αντιδράσεις.

«Ακούσαμε αντιδράσεις. Μερικές από διάφορους ρασοφόρους που εκπροσωπούν το μεσαιωνικό κλίμα στη χώρα τις περιμέναμε. Από άλλους όμως που γράψανε άρθρα δεν το περιμέναμε, όπως για παράδειγμα στο Ριζοσπάστη. Τόσο επίμονο είναι το μέτωπο του κοινωνικού συντηρητισμού, των αντιδραστικών αντιλήψεων μέσα στην κοινωνία. Η ΟΛΜΕ είπε όχι γιατί δεν είμαστε έτοιμοι. Θολά πράγματα. Εμείς ξέραμε τους δασκάλους πρωτοπόρους σε αυτά τα πράγματα», είπε ο Νίκος Φίλης.

«Εμείς έχουμε την περηφάνια και πολιτική επιλογή να επαναλάβουμε ότι "ναι" είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος» τόνισε ο κ. Φίλης σχετικά με το άρθρο 16 παράγραφος 2 και πρόσθεσε:  «Είναι κρίμα όταν μερικοί επιχειρούν επιλεκτική αναφορά στο άρθρο του συντάγματος μόνο στο εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και συρρικνώνουν και αλλοιώνουν και συκοφαντούν την έννοια της θρησκευτικής και εθνικής συνείδησης». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top