Μήνυμα αποφασιστικότητας με νέα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας

Εκσυγχρονισμός F-16, προμήθεια F-35, αλλά και πρόγραμμα υποστήριξης των S-300

Mήνυμα αποφασιστικότητας έστειλε η Αθήνα  στην άλλη πλευρά του Αιγαίου και απέναντι στις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Άγκυρας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, όπως ήδη έχει γράψει το star.gr,  έδωσε εντολή να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αναβάθμισης των ελληνικών F-16, να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την απόκτηση  F-35 και να ολοκληρωθεί σύντομα το πρόγραμμα υποστήριξης και συντήρησης των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-300.  

 Με μια 9σέλιδη επιστολή της, η Αθήνα πληροφορεί την Ουάσιγκτον ότι ο εκσυγχρονισμός των ελληνικών F-16 θα γίνει μέσω διακρατικής συμφωνίας και ζητά να μάθει τι επιλογές υπάρχουν για τον αριθμό των αεροσκαφών που θα αναβαθμιστούν, ανάλογα με τα διαθέσιμα κονδύλια. Το πρόγραμμα των F-16 θα προσφέρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην ΕΑΒ, αλλά και υψηλή τεχνογνωσία στην εγχώρια βιομηχανία.

Η χώρα μας διαθέτει σήμερα 155 F-16 και ανάλογα με το πόσα από αυτά θα αναβαθμιστούν, το κόστος του προγράμματος μπορεί να κυμανθεί  από 1 έως 2 δισεκατομμύρια δολάρια !

 Για το F-35, η Αθήνα ζητά να μάθει από την Ουάσιγκτον κάποιες ενδεικτικές τιμές του αεροσκάφους, τη διαθεσιμότητα που υπάρχει, αλλά και τις επιχειρησιακές δυνατότητες αυτού του υπερσύγχρονου αεροσκάφους 5ης γενιάς στο ελληνικό αμυντικό περιβάλλον.

Ζητά να μάθει επιπλέον τους πιθανούς τρόπους χρηματοδότησης, όπως και τους τρόπους συμμετοχής της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top