Ντάισελμπλουμ: Χωρίς ΔΝΤ η Ολλανδία δεν στηρίζει το ελληνικό πρόγραμμα!

Ο πρόεδρος του Eurogroup διευκρίνισε ακόμα ότι το ίδιο ισχύει και για το γερμανικό κοινοβούλιο και την ολλανδική κυβέρνηση

Ντάισελμπλουμ: Χωρίς ΔΝΤ η Ολλανδία δεν στηρίζει το ελληνικό πρόγραμμα!

«Η εμπλοκή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη», δήλωσε ο Γερούν Ντάϊσελμπλουμ, μιλώντας στους Ολλανδούς βουλευτές την Τετάρτη στη Χάγη, σύμφωνα με την Telegraaf.

«Η πλειοψηφία στο κοινοβούλιο είναι πολύ σαφής, ότι αν το ΔΝΤ δεν θα λάβει μέρος ή θα αποσυρθεί, τότε η στήριξη στο πρόγραμμα θα χαθεί», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Συγκεκριμένα, ο Ντάϊσελμπλουμ  δήλωσε σήμερα ότι η πλειοψηφία στο (ολλανδικό) κοινοβούλιο έχει εκφραστεί ξεκάθαρα και ότι αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα ή αποσυρθεί, τότε η στήριξη για το πρόγραμμα θα χαθεί. Ο πρόεδρος του Eurogroup διευκρίνισε ακόμα ότι το ίδιο ισχύει και για το γερμανικό κοινοβούλιο και την ολλανδική κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR, στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, η πληροφορία αυτή προέρχεται από σχετικό τηλεγράφημα του Bloomberg και έχει αναρτηθεί ως κεντρικός τίτλος στην  ιστοσελίδα της εφημερίδας υπό τον τίτλο «Η Ολλανδία απειλεί να σταματήσει την υποστήριξη προς την Ελλάδα».

Σε εκτενέστερο ρεπορτάζ που φιλοξενεί η ίδια εφημερίδα υπό τον τίτλο «Σταματάει η ολλανδική βοήθεια εάν φύγει το ΔΝΤ», γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανέφερε ότι «η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου είναι πολύ σαφής: Εάν το ΔΝΤ δεν λάβει μέρος ή αποσυρθεί, θα εκλείψει η στήριξη προς το πρόγραμμα». «Το ίδιο ισχύει και για το γερμανικό Κοινοβούλιο και για την ολλανδική κυβέρνηση», διευκρίνισε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε "έκπληκτος" από την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι είναι απαισιόδοξη χωρίς λόγο.  Η έκθεση, που δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, σημειώνει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top