Γεωργιάδης για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι: «Θα τους χορέψω στο ταψί»

Νέες δηλώσεις και ερώτηση για την επιλογή Ρότσιλντ στη Βουλή

Γεωργιάδης για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι: «Θα τους χορέψω στο ταψί»

Νέα υπονοούμενα διατύπωσε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης για την επιλογή του τραπεζικού ιδρύματος Ρότσιλντ από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) και την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι.

Ο αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ.  κατέθεσε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών, αναφορικά με τη δήλωση του Κυβερνητικού  Εκπροσώπου, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, περί συμφωνίας του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.) με την τράπεζα Rothschild.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, «πρόκειται για την ταχύτερη διαδικασία που έχει ακολουθήσει ποτέ το ελληνικό δημόσιο από καταβολής του ελληνικού κράτους. Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, στις 25 - 01- 2017 ο υπουργός Οικονομικών με επιστολή του στον Ο.Δ.ΔΗ.Χ. ζήτησε την άμεση πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για την προετοιμασία της χώρας για την έξοδο στις αγορές, στις 27- 01- 2017 το Δ.Σ. του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. όρισε την επενδυτική τράπεζα Rothschild και στις 30 - 01 - 2017 ο Πρωθυπουργός έσπευσε να έχει την πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τράπεζας. Κατόπιν των ανωτέρω, ο κ. Τζανακόπουλος έσπευσε να υπογραμμίσει ότι “αναμένεται η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης”».

Ο  αρμόδιος Υπουργός ερωτάται «με ποια διαδικασία ο Ο.Δ.ΔΗ.Χ. αποφάσισε, μόλις 48 ώρες μετά το κυβερνητικό αίτημα, την επιλογή της συγκεκριμένης τράπεζας και όχι κάποιας άλλης, αν ο Ο.Δ.ΔΗ.Χ απευθύνθηκε σε άλλες τράπεζες για ανταγωνιστικές προσφορές, δεδομένου ότι προφανώς η συμφωνία θα προβλέπει κάποιου είδους αμοιβή, αν απαιτείται σχετικός δημόσιος διεθνής διαγωνισμός και πότε αναμένεται να εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης αιτείται την κατάθεση στο Σώμα του σχεδίου συμβάσεως που έχει καταρτίσει ο Ο.Δ.ΔΗ.Χ., των προσφορών που κατατέθηκαν από άλλες τράπεζες και των πρακτικών της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η επιλογή της τράπεζας Rothschild.

«Θέλω τα πρακτικά της συνεδρίασης και τις προσφορές από άλλους ενδιαφερόμενους»

 «Θα τους χορέψω στο ταψί. Δεν πιστεύω να μη μου δώσουν τα έγγραφα που ζητάω», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Alpha 989. «Θέλω τα πρακτικά της συνεδρίασης και τις προσφορές από άλλους ενδιαφερόμενους», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και έθεσε το ερώτημα: «Έχετε δει άλλες φορές το ελληνικό κράτος να αποφασίζει για τόσο σοβαρό θέμα μέσα σε 48 ώρες;».

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε: «Ο κος Τζανακόπουλος στη προσπάθεια του να μου απαντήσει για το ταξίδι στο Παρίσι, είπε ότι στις 25/1 η κυβέρνηση ζήτησε να προσληφθεί τεχνικός σύμβουλος για την έξοδο μας στις αγορές. Στις 27/1 ο οργανισμός διαχείρισης δημοσίου χρέους επέλεξε τη Rothschild και στις 30/1 ο Τσιπρας έκανε την 2η συνάντηση με αυτή την τράπεζα για επενδυτικό σύμβουλο της Ελλάδας στις αγορές»

Επιχειρηματολόγησε για το ίδιο ζήτημα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας:

«Οι δουλειές αυτές γίνονται με αμοιβές προμήθειας επί της έκδοσης του ομολόγου. Μιλάμε για αμοιβές 50 εκατομμυρίων», τόνισε ο  κ. Γεωργιάδης, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη L’ Oreal. Τη χαρακτήρισε «ιδιωτική» και στάθηκε στα κυβερνητικά non paper, ενώ επεσήμανε και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της γαλλικής εταιρείας έχει περιουσιακά στοιχεία στην Πάρο.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top