Αφού το «μάζεψε», ανοιχτό άφησε και πάλι ο Ξυδάκης το ζήτημα της ΔΡΑΧΜΗΣ!

«ΤΩΡΑ που είμαστε στο ευρώ» δήλωσε στη Βουλή, ενώ μίλησε και για... «ταμπού»

Ανοιχτό αφήνει και πάλι το ζήτημα της επιστροφής στη δραχμή,  με δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής,  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, παρότι προηγουμένως επιχείρησε με διευκρινιστική του ανάρτηση να «μαζέψει» το ζήτημα των δηλώσεών του στον Σκάι, μετά τις αντιδράσεις  που υπήρξαν.     

«Κατ' αρχάς έσπευσαν πολλοί και συνάδελφοι δημοσιογράφοι και συνάδελφοι πολιτικοί να σχολιάσουν μία δήλωση την οποία δεν είχαν ακούσει ακριβώς και στη διατύπωσή της και στο περιεχόμενό της. Έχει αναρτηθεί ολόκληρη στο διαδίκτυο. Η δήλωση λέει διαφορετικά πράγματα και στη διατύπωσή της και στο περιεχόμενό της» δήλωσε ο κ. Ξυδάκης στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε:  

«Το νόημα είναι αυτό που λέω εδώ και αρκετό καιρό, Πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά λόγω της κρίσης για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, για να μπορέσουμε να ανοίξουμε το δρόμο για το μέλλον. Δεν πρέπει να έχουμε ταμπού, δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε την ίδια την πνευματική έρευνα και την πνευματική συζήτηση. Και πρέπει να έχουμε στα μάτια μας μπροστά τις νεότερες γενιές.  Πώς θα πάμε καλύτερα με μικρότερα βάρη με επιτέλους μια στάλα αισιοδοξίας και ελπίδας στο μέλλον. Αυτό είναι κι όλα τα υπόλοιπα, μπορεί να δει ο καθένας ότι θέλει, αλλά είναι διαφορετικό και το ύφος και η φόρμα και οι λέξεις και το νόημα».   

Ο διάλογος Ξυδάκη – δημοσιογράφων

Στον διάλογο που είχε μάλιστα ο κ. Ξυδάκης με τους δημοσιογράφους, στη Βουλή, δεν αναφέρθηκε αρχικά στην ανάγκη να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ  και περιορίσθηκε να πει ότι πρέπει «πάση θυσία να αποκτήσει όραμα και ελπίδα ο ελληνικός λαός», ενώ απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση για το αν αυτό μπορεί να γίνει με ευρώ απάντησε:   «Με κάθε πρόσφορο μέσο, με κάθε εργαλείο. ΤΩΡΑ που είμαστε στο ευρώ,  με το ευρώ»!   

Ακολουθεί ολόκληρος ο διάλογος του κ. Ξυδάκη με τους δημοσιογράφους:   

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Εκ των υστέρων και βλέποντας το σάλο που έχει προκληθεί μήπως ήταν λάθος το timing;

ΞΥΔΑΚΗΣ:  Μπορείς ας πούμε σαν πολιτικός, σαν δημόσιος άνθρωπος, σαν πολίτης, στα δύσκολα να κρύβεσαι και να μη μιλάς. Νομίζω ότι κάθε στιγμή πρέπει να έχουμε την παρρησία και το κόστος να πληρώσουμε, να μιλάμε στους συμπολίτες μας ανοιχτά με ειλικρίνεια και να αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες του. Κάθε στιγμή είναι δύσκολη κι ειδικά αυτή η 7ετία. Εφτά χρόνια είναι ένα τεράστιο σπιράλ με πόνο για τον ελληνικό λαό. Πρέπει να έχουμε το κουράγιο, να θέτουμε ερωτήματα, να απαντάμε στις προκλήσεις των καιρών και να σκεφτόμαστε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Για να κλείσει το θέμα μπορείτε να πείτε πάση θυσία στο ευρώ;  Ή όχι; Ή επανέρχεστε στο παλιό του κου Τσίπρα ότι το νόμισμα δεν είναι ταμπού;

ΞΥΔΑΚΗΣ: Πάση θυσία να αποκτήσει όραμα και ελπίδα ο ελληνικός λαός.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Με ευρώ;

ΞΥΔΑΚΗΣ:  Με κάθε πρόσφορο μέσο, με κάθε εργαλείο. Τώρα που είμαστε στο ευρώ με το ευρώ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Μα πάλι αφήνετε ανοιχτό το θέμα της δραχμής!

ΞΥΔΑΚΗΣ : Δεν αφήνω τίποτα ανοιχτό. Ο μοναδικός στόχος των Ελλήνων είναι πώς θα αφήσουν μία χώρα βιώσιμη, έναν τόπο βιώσιμο, μια κοινωνία βιώσιμη για τα παιδιά τους. Αυτή τη στιγμή είμαστε εδώ. Θα πορευτούμε όπως είμαστε εδώ. Τώρα πρέπει κλείσουμε την αξιολόγηση με τον πιο πρόσφορο τρόπο για την κοινωνία Αυτό είναι το βήμα, Οι συζητήσεις μας, οι σκέψεις μας, οι στρατηγικές μας πρέπει συνεχώς να εμπλουτίζονται. Αυτό μόνο, τίποτε παραπάνω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας ασκήθηκαν πιέσεις;

ΞΥΔΑΚΗΣ:  Όχι, όχι, όχι,  δεν γίνονται τέτοια πράγματα.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top