«Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου» διαμηνύουν τα ελληνικά κόμματα για την απόφαση του Αρείου Πάγου

Επιτέλους συμφώνησαν σε κάτι - Καταδικάζουν την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου» διαμηνύουν  τα  ελληνικά κόμματα για την απόφαση του Αρείου Πάγου

Την αντίδραση των κομμάτων της χώρας μας προκάλεσε η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας, με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για την μη έκδοση των 8 στρατιωτικών που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα.     

Σε ανακοίνωσή του, το  Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει  για την απόφαση του Άρειου Πάγου:

«Η  Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, υπάρχει απόλυτος σεβασμός της διάκρισης των εξουσιών και τηρούνται όλες οι Διεθνείς Συμβάσεις που έχει υπογράψει το ελληνικό κράτος. Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε στη βάση αυτών των αρχών».

Eίναι απαράδεκτο η Άγκυρα να απειλεί για συνέπειες στις διμερείς μας σχέσεις, δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, για την αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου.  

«Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε. Το έκανε με σεβασμό στο ελληνικό και ευρωπαϊκό σύστημα κανόνων αρχών και αξιών. Το γεγονός αυτό δεν επιτρέπει ούτε υποδείξεις, ούτε παρεμβάσεις, ούτε απειλές από τρίτους» δήλωσε μεταξύ άλλων ο  κ. Κουμουτσάκος,

«Κατανοούμε τις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η Τουρκία. Όμως, το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που ισχύει αυτήν την περίοδο, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την άρνηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ούτε βεβαίως επιτρέπει οποιαδήποτε αμφισβήτηση της απόφασης της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης» πρόσθεσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.   

« Η ελληνική δικαιοσύνη με την απόφαση της για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα, ως δημοκρατική και ευρωπαϊκή πολιτεία, δεν θέτει υπό διαπραγμάτευση ανθρώπινες ζωές, εθνικούς και διεθνείς κανόνες, αξίες και αρχές. Το κράτος δικαίου και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι πάνω από οποιαδήποτε σκοπιμότητα» αναφέρει επίσης  η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το ίδιο ζήτημα.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top