ΑΥΡΙΟ το κρίσιμο Eurogroup στις Βρυξέλλες- Τι περιμένουμε να ακούσουμε

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

«Ο Σόιμπλε ούτε καν ασχολείται με το ελληνικό πρόγραμμα» σχολίασε ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου και συνέχισε λέγοντας:

«Πρέπει να καταλάβουμε το εξής: ο Πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει όντως ότι δεν θα νομοθετήσει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα. Ναι, είναι βέβαιο ότι δεν θα μπει το χέρι του κράτους στην τσέπη κανενός, γι’ αυτά τα μέτρα σε αυτό το χρονικό διάστημα και μετά, προφανώς είναι ένα στοίχημα. Ο ίδιος ο Ντάισελμπλουμ σε προηγούμενο Eurogroup έχει πει ότι δεν μπορούν να αναγκάσουν την Ελλάδα να νομοθετήσει κάτι που είναι παράνομο. Με έναν τρόπο που είχε περιγραφεί τότε, μέτρα από τώρα για το 2019, ναι είναι παράνομο. Θα βρεθεί λοιπόν ένας άλλος τρόπος, εύπεπτος και νομικά ορθός και για τις δύο πλευρές».

Όσον αφορά στις χθεσινές δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ, ο Θάνος Αθανασίου εξήγησε ότι δεν αναφερόταν αποκλειστικά στην Ελλάδα, αλλά έκανε μια εισήγηση για την «εμπιστοσύνη» και πως επρόκειτο για μια θεωρητική τοποθέτηση.

Ο ανταποκριτής του STAR επισήμανε ότι αύριο περιμένουμε να ακούσουμε ότι ξεκινά και πάλι η διαδικασία, ότι έχουμε επανακαθορίσει ποια είναι τα πλεονάσματα, πόσα είναι και περίπου για πόσα χρόνια και με ποιο τρόπο θα βρεθούνε. Το ζητούμενο είναι όλοι οι δανειστές να είναι ταυτόχρονα ικανοποιημένοι. Ακόμη, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα μπει σε μια περίοδο κανονικότητας με το ΔΝΤ και χωρίς περίεργες περιπέτειες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top