Ζουράρις: Να πάνε και σε ιδιωτικά σχολεία τα παιδιά προσφύγων! Τον αδειάζει ο Γαβρόγλου

«Περιττή η συζήτηση» επισημαίνει για τις «προσωπικές» απόψεις του υφυπουργού το Υπουργείο Παιδείας

Το «άδειασμα» από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου προκάλεσε η πρόταση του  υφυπουργού του Κώστα Ζουράρι  να πάνε και σε ιδιωτικά  σχολεία τα παιδιά προσφύγων, με κίνητρο την χορήγηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και την μικρότερη φορολόγηση!

Ο κ. Ζουράρις  δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «North 98» ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα προτείνει «να συμμετάσχουν και τα ιδιωτικά σχολεία στη φιλοξενία των προσφυγόπουλων» και ισχυρίστηκε ότι  η συμμετοχή των ιδιωτικών σχολείων στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων θα είναι κάτι που «θα εξυψώσει το κύρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης». 

Σχολιάζοντας τις απόψεις του υφυπουργού Παιδείας,  το  ίδιο το Υπουργείο του  χαρακτηρίζει την συζήτηση για το ζήτημα «περιττή» και χαρακτηρίζει τις απόψεις του «προσωπικές».  

Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

«To υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την αποκλειστική ευθύνη της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων. Ακολουθώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης υλοποιεί με επιτυχία τον προγραμματισμό του στο πλαίσιο της δημόσιας εκπαίδευσης. Κάθε άλλη συζήτηση είναι περιττή. Οι απόψεις του κ. Ζουράρι είναι προσωπικές».  

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top