ΣΥΡΙΖΑ: Άλλος στην αντιπολίτευση, άλλος στην κυβέρνηση - Διόρισε στο Υπερταμείο υπόδικη εκλεκτή του - ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τις δικαστικές εκκρεμότητες Αικατερινάρη- Ξηροτύρη και Σακελλαρίου

ΣΥΡΙΖΑ: Άλλος στην αντιπολίτευση, άλλος στην κυβέρνηση - Διόρισε στο Υπερταμείο υπόδικη εκλεκτή του - ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ

Δύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται  ότι ισχύουν για  τις δικαστικές εκκρεμότητες επικεφαλής φορέων  του δημοσίου για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογα με την… κομματική τους ένταξη ή τους συγγενείς τους!         

Διευθύνων Σύμβουλος  στο περιβόητο Υπερταμείο, στο οποίο έχει εκχωρηθεί κατόπιν απαίτησης των δανειστών της σύνολο της δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια ορίστηκε πρόσφατα, με απόφαση της κυβέρνησης,  η Ουρανία  (ή Ράνια)  Αικατερινάρη, κόρη της πρώην   βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη η οποία στην συνέχεια αποχώρησε από το ίδιο κόμμα και  εξέφρασε την υποστήριξή της  στον ΣΥΡΙΖΑ με δημόσια δήλωσή της.    

   

Μπορεί κανείς να μην αμφιβάλλει για τις ικανότητές της  Ηλεκτρολόγου-Μηχανικού  κ. Αικατερινάρη, λόγω των σπουδών της (και στο Ηνωμένο Βασίλειο) και του πλούσιου  βιογραφικού της,  το γεγονός όμως ότι υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες εις βάρος της, από  το διάστημα (2010-15) που διατέλεσε αναπληρώτρια διευθύνων σύμβουλος στη ΔΕΗ   (και για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου!) σχετικά με  την υπόθεση της “ΓΕΝΟΠ Tours”,  αλλά και για το εργοστάσιο – «φάντασμα» της ΔΕΗ στην Ρόδο  (για το οποίο δαπανήθηκαν 75 εκ. Ευρώ), δημιουργεί ερωτηματικά για την σκοπιμότητα της τοποθέτησής της.  Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι για την υπόθεση της Ρόδου είχαν καταθέσει το 2013 ερώτηση στη Βουλή 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!     

Ο αντίλογος βεβαίως μπορεί να είναι και ότι ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας και για την κόρη της πρώην βουλευτού και ότι από μόνη της η δικαστική διερεύνηση δεν σημαίνει ενοχή, μέχρι να αποφανθεί  αμετάκλητα η Δικαιοσύνη, μόνο που και σε αυτήν την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται αντιμέτωπος με τις υπερβολές του παρελθόντος του και την χωρίς μέτρο αντιπολιτευτική πρακτική του. Όπως στο ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων π.χ., στο οποίο  μετακινήθηκε από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» στην άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών που είχαν νομοθετήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις…       

    

Η σύγκριση με μία άλλη παρόμοια περίπτωση  είναι αποκαλυπτική: Το σημερινό κυβερνών κόμμα «χαλούσε τον κόσμο»  στο παρελθόν,  σε βάρος  της πρώην διευθύνουσας συμβούλου  του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασίας Σακελλαρίου, λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων της, ένεκα  του πορίσματος της κ. Παπανδρέου για το ΤΤ, χωρίς σε αυτή την περίπτωση  να περιμένουν να τελεσιδικήσει  η υπόθεση ή να λάβουν υπόψη το τεκμήριο της αθωότητας.

Στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ  μάλιστα «έπαιρνε η μπάλα» και τον τότε υπουργό Οικονομικών και μετέπειτα Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος είχε σπεύσει να την στηρίξει.

 «‘Εχω πλήρη εμπιστοσύνη και σεβασμό στη Δικαιοσύνη, αλλά έχω επίσης και πλήρη εμπιστοσύνη στην κ. Σακελλαρίου , στο ήθος της, στην επαγγελματική της κατάρτιση και κυρίως στη δουλειά που κάνει μέχρι τώρα», είχε  δηλώσει ο τότε υπουργός  Οικονομικών, παρέχοντας στήριξη στην κ. Σακελλαρίου και αντιμετωπίζοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  κ. Σακελλαρίου παρέμεινε στην θέση της μέχρι τις  8/5/ 2015 όταν έθεσε στη διάθεση του Γιάνη Βαρουφάκη την παραίτησή της .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top