Ζητά εκλογές και το ΠΑΣΟΚ: Δεν μπορεί να γίνει εθνική συνεννόηση από την παρούσα Βουλή

Λοβέρδος: Θετική η επιστροφή Παπανδρέου

Ζητά εκλογές και το ΠΑΣΟΚ: Δεν μπορεί να γίνει εθνική συνεννόηση από την παρούσα Βουλή

«Αυτή η ιστορία ξεκίνησε ως μια ιστορία διαβολής των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή εμείς και η ΝΔ βάζαμε τις τράπεζες να πληρώνουν θαλασσοδάνεια στα κανάλια, αλλά αυτό κατέρρευσε» δήλωσε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερθείς στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής.

Για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ότι επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου, το κόμμα προχώρησε σε μείωση της χρηματοδότησης, ενώ για το οικονομικό αδιέξοδο της Χαριλάου Τρικούπη παρατήρησε ότι η περιστολή της χρηματοδότησης και η πολύ χαμηλή εκλογική δύναμη του ΠΑΣΟΚ (κάτι που δεν μπορούσε να προβλεφθεί) οδήγησαν στη σημερινή κατάστασηκοινοβουλευτικός,

Αναφορικά με το μήνυμα κυβερνητικής πηγής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο αγώνας κατά της διαπλοκής τώρα αρχίζει, σχολίασε ότι διαπλοκή, όπως την ονομάτιζε ο ΣΥΡΙΖΑ (σε σχέση με τα κόμματα εξουσίας), ήταν μία σκευωρία και κατέρρευσε. «Η διαπλοκή είναι ευρύτερο θέμα που αντιμετωπίζεται είτε με τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, είτε με κανόνες που θεσπίζονται εντός της βουλής» είπε και σημείωσε: «Πείτε μου έναν γενικό πολιτικό κανόνα που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δύο χρόνια για τη διαπλοκή. Η κυβέρνηση μας κατηγόρησε για 13 νομοθετικές ρυθμίσεις. Πείτε μου ποιες άλλαξε».

Ερωτηθείς για την επιστροφή Παπανδρέου στο κόμμα χαρακτήρισε θετική την ένωση των δυνάμεων στον χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς.

Σημείωσε: «Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ να σκίζουμε μνημόνια, είμαστε το κόμμα της δύσκολης ψήφου. Δεν υποσχόμαστε πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν».

Τέλος, αναφορικά με την πιθανότητα εκλογών, δήλωσε: «Έχουμε ζητήσει προσπάθεια εθνικής συνεννόησης, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με την παρούσα Βουλή. Πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας χωρίς εκλογές».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top