ΣΦΥΡΟΚΟΠΟΥΝ τον Τσίπρα για τον ΔΟΛ: Τι είπε για Καρανίκα και το bullying που δέχεται

Επίθεση σε Μητσοτάκη: «Θέλετε να λογαριαστούμε;» - Τον κατηγόρησε για λαϊκισμό

Για πολιτικό bullying που δέχεται από κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι δέχεται επίθεση από τον Θέμο Αναστασιάδη και την εφημερίδα Πρώτο θέμα, ενώ για τον ΔΟΛ είπε ότι τον έχει στοχοποιήσει προσωπικά εδώ και ενάμιση χρόνο μέσα από εφημερίδες του Ομίλου.

«Γιατί με εγκαλείτε; Θέλετε να λογαριαστούμε; Ποιό ακριβώς είναι το αίτημά σας; Δεν κατάλαβα» είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε: «Επί ενάμιση χρόνο ένα ιστορικό και έγκυρο συγκρότημα έχει καταντήσει να είναι στα όρια του κίτρινου Τύπου και με έχει στοχοποιήσει προσωπικά στην πρώτη σελίδα, από αυτές που αρέσκεστε άλλες φορές να έρχεστε εδώ και αν τις επιδεικνύετε. Μία με τον Αρκά, μία με στίχο του Ελύτη και μία με το editorial  των Νέων έρχεστε κύριε Μητσοτάκη. Έχει μετατραπεί μια σοβαρή εφημερίδα, σαν τον άλλο σας φίλο τον κομιστή που τον έπιασαν με τις σακούλες. Τον Θέμο Αναστασιάδη. Με έχετε γι αυτούς που δεν λένε ονόματα; Αυτή η εφημερίδα η ιστορική με προπηλακίζει πολιτικά και προσωπικά. Λένε ότι το σπίτι που μένω με νοίκι το πήρα από πλειστηριασμό. Ότι δίνω ψεύτικα πόθεν έσχες. Ότι έχω offshore εταιρείες. Με ποιο σκοπό αυτό το πολιτικό bullying από αυτούς που ερχόσασταν εσείς και μας φέρνατε τα πρωτοσέλιδά τους».

Ο ίδιος, αναφερόμενος στο θέμα του ΔΟΛ είπε: «Εγώ δεν πήρα τραπεζίτη να ζητήσω να δώσει δάνεια και ούτε θα το κάνω. Μας λέτε ότι, επειδή ένας πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε να συμμετάσχει στην προσπάθεια των εργαζομένων, θέλουμε να κάνουμε καινούρια διαπλοκή και Βόρεια Κορέα».

Όταν δικά σας στελέχη μεταπηδούν από τον Τύπο στην πολιτική είναι ελεύθερη αγορά;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος σε… κοινή γραμμή με τον κ. Μουλόπουλο και τα όσα είπε στο star.gr, έφερε για παράδειγμα τον Γιάννη Μιχελάκη, πρώην υπουργό και εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, που ανέλαβε γενικός διευθυντής ειδήσεων στον ΑΝΤ1. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον Ανδρέα Ψυχάρη, τη Μαρία Σπυράκη και τον Παντελή Καψή. 

«Η ουσία είναι οτι τα ΜΜΕ εδώ και χρόνια περνούν μια κρίση δομική» είπε ο πρωθυπουργός.

Η αναφορά σε Καρανίκα και η επίθεση σε Μητσοτάκη

«Αλήθεια, κύριε Μητσοτάκη, γιατί κάθε φορά που ανεβαίνετε σε αυτό το βήμα αναφέρεστε στον κ. Καρανίκα;» είπε ο κ. Τσίπρας, εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ.

«Εμένα οι συνεργάτες μου είναι του λαού. Μπορεί να μην έχουν βγάλει το Χάρβαρντ αλλά δεν είναι Παπασταύρου, ούτε Χριστοφοράκοι, ούτε αυτοφωράκηδες. Ούτε μου έχουν κάνει δώρα τέτοιου είδους. Είναι βαθειά η ταξική αντιπαλότητα που βγάζετε με τέτοιες αναφορές» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας, είπε: «Το βασικό σας σχέδιο είναι “βάστα Σόιμπλε” και “βάστα ΔΝΤ”. Θέλετε να εφαρμόσετε την πολιτική ξεπούλημα όλα. Δεν θα σας βγει. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη ευαίσθητη γεωπολιτικής συγκυρία στην Ευρώπη και τον κόσμο και κανείς δεν θα ποντάρει τα λεφτά του στο ξήλωμα της κάλτσας γιατί είμαστε όλοι στο ίδιο κλαρί».

Τι απάντησε στη Φώφη Γεννηματά

Ο κ. Τσίπρας έκανε μία.. παρένθεση για να απαντήσει στη Φώφη Γεννηματά, την οποία ρώτησε «ποια ακριβώς προοδευτική πολιτική εφαρμόσατε με τη ΝΔ;».

«Ήταν προοδευτική η πολιτική Βενιζέλου με το PSI; Ήταν προοδευτική η ταύτισή σας με τις πιο ακραίες και νεοφιλελεύθερες πολιτικές; Που συγκυβερνήσατε με Βορίδη και Γεωργιάδη; Που είσαστε στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο με τον Μπαλτάκο που φλέρταρε με την Χρυσή Αυγή; Που προκάλεσε ακόμα και χθες με αφορμή μικρά παιδιά; Όλα τα έχει κάνει κακά ο ΣΥΡΙΖΑ!» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top