Παπαδημούλης σε Μαξίμου: Λάθος καταλάβατε! Δεν τα λέει για καλό ο Σόιμπλε τα περί ΔΝΤ

«Οι δηλώσεις Σόιμπλε δεν είναι τόσο θετικές για την Αθήνα»

«Την Ελλάδα την συμφέρει η ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιόλογησης και ο προσδιορισμός του τι θα γίνει μετά το 2018 που λήγει το πρόγραμμα ώστε να υπάρχει καθαρός οδικός και δημοσιονομικός χάρτης για τα επόμενα χρόνια» είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον Real FM.

Όπως εξήγησε, αυτό είναι «το κλειδί για να ενισχυθεί η δυναμική ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Αναφερόμενος στο θέμα του ΔΝΤ και της παραμονής του ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα, είπε: «Η Ελλάδα δεν μπορεί μόνη της να διώξει το ΔΝΤ, είναι μέρος του προγράμματος. Επαφίεται στο ίδιο το ΔΝΤ να προσδιορίσει το ρόλο του: αν θα συμμετέχει με πλήρη συμμετοχή, αν θα παραμείνει τεχνικός σύμβουλος ή αν θα φύγει εντελώς. Το τρίτο μάλλον το αποκλείω».

Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος για την αντιπροεδρία της Ερυωβουλής, κράτησε αποστάσεις από την ερμηνεία από το Μαξίμου των δηλώσεων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ΔΝΤ: «Οι δηλώσεις του Σόιμπλε δεν είναι τόσο θετικές όσο μπορεί να τις δει κανείς στην Αθήνα από την πρώτη ανάγνωση. Εγώ θα θύμιζα το παλαιό αρχαίο ρητό “φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας”. Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ πιέζει το ΔΝΤ για να μείνει».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ υπέρ του Brexit είπε θα πρέπει να ηχήσουν σαν καμπανάκι στη «γερμανοκρατούμενη» Ευρώπη.

Οπως είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, «ο κ. Τραμπ δεν επιθυμεί την αλλαγή της Ευρώπης, μία “ευρωπαϊκή” Γερμανία στη θέση μίας “γερμανοκρατούμενης” Ευρώπης. Αν ήταν κάτι τέτοιο, θα ήταν μία θετική δήλωση. Ο κ. Τραμπ, όπως όλοι οι ακροδεξιοί, επιθυμεί τη διάλυση της Ευρώπης, όχι την αλλαγή της Ευρώπης, η ηχηρή του δήλωση “ζήτω το Brexit, η Ευρώπη πρέπει να διαλυθεί” θα πρέπει να ηχήσει σαν καμπανάκι, σε όσους επιμένοντας στη λογική μιας “γερμανοκρατούμενης” Ευρώπης με απόλυτο δόγμα τη λιτότητα, διευκολύνουν τη δυναμική μίας διάλυσης της Ευρώπης». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top