Τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό: "Χλωμά τα πράγματα"

Τι είπε ο Μιχάλης Ιγνατίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Τις τελευταίες εξελίξεις από την Γενεύη, όπου πραγματοποιούνται οι συνομιλίες για το Κυπριακό, μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου.

Μιλώντας για τις συνομιλίες που ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, ο κ.Ιγνατίου είπε ότι είναι «χλωμά τα πράγματα. Η σημερινή συζήτηση του κυρίου Αναστασιάδη και του κυρίου Ακιντζί κάλυψε το περιουσιακό, αλλά και θέματα ασφάλειας, ενώ οι εμπειρογνώμονες των δύο πλευρών έχουν συνομιλίες και με το κλιμάκιο του ΔΝΤ και της παγκόσμιας τράπεζας που βρίσκονται στη Γενεύη».

«Οι Τούρκοι δεν επιτρέπουν στα στελέχη του ΔΝΤ και της παγκόσμιας τράπεζας να εξετάσουν την οικονομική κατάσταση των κατεχομένων και ιδιαίτερα των τραπεζών και αυτό αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα», πρόσθεσε. 

«Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η ανταλλαγή απόψεων για τα πολύ σοβαρά θέματα που είναι οι εγγυήσεις, η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και άλλα θέματα στα οποία θέτει βέτο, η ελληνική κυβέρνηση. Δυστυχώς, δεν έχουμε διέξοδο στο αδιέξοδο αυτή τη στιγμή. Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη και αν όλα πάνε καλά, θα έχουμε την Πέμπτη τη διεθνή διάσκεψη, στην οποία περιμένουν και τους κ.κ Τσίπρα και Ερντογάν», τόνισε ο κ.Ιγνατίου το βράδυ της Δευτέρας. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top