ΚΥΠΡΙΑΚΟ – Όλοι μαζί και ο Κουτσούμπας χώρια!

Συναντήσεις Τσίπρα-πολιτικών αρχηγών

Χαμηλές είναι οι προσδοκίες της κυβέρνησης για επίλυση στο Κυπριακό.

Ο πρωθυπουργός είχε τη Δευτέρα επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Ο κ.Τσίπρας κρατούσε μικρό καλάθι στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς που έγιναν σε ζεστό και φιλικό κλίμα, με την αντιπολίτευση να κρατά κοινή γραμμή εκτός του Δημήτρη Κουτσούμπα..

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι πρέπει να βρεθεί βιώσιμη λύση μέσα στην Ευρωπαϊκή ένωση,  «ώστε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να απολαμβάνουν τους καρπούς της ευρωπαϊκής συμμετοχής  χωρίς κατοχικά στρατεύματα και παρωχημένες λογικές εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων».

«Λύση χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα είναι αυτό που ζητάμε», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κυρία Φώφη Γεννηματά .

«Η εικόνα που έχουμε,  μας δίνει το συμπέρασμα ότι πάμε σε διχοτομική λύση», είπε από την πλευρά του ο κύριος Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Στα εθνικά θέματα θέλουμε να υπάρχει μόνιμος θεσμός, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας», είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σταύρος Θεοδωράκης .

«Δεν τρέφω αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει λύση» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο κύριος Τσίπρας συναντήθηκε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς πλην της Χρυσής Αυγής.

«Είμαστε αντίθετοι στο σχέδιο Αναστασιάδη που στηρίζουν οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις και θα οδηγήσει στην τουρκοποίηση της Κύπρου», δήλωσε ο γγ της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top