Επιστολή Φέρχοφστατ σε Τσίπρα-«Μην εκδώσετε τους Τούρκους στρατιωτικούς»

Την Τρίτη στον Άρειο Πάγο η υπόθεση

επιστολή φερχοφστατ τσίπρας

Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για μη έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών στη γειτονική χώρα απέστειλε ο επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φέρχοφστατ σήμερα Δευτέρα. 

Σε αυτή, ο κ.Φερχόφστατ αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σοβαρές ανησυχίες για παραβιάσεις δικαιωμάτων από τις τουρκικές αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου και καλεί τις ελληνικές αρχές να ακολουθήσουν τις αρχές της Ε.Ε., που υποχρεώνουν τα κράτη-μέλη να μην εκδίδουν κανέναν, ανεξάρτητα αν είναι ένοχος, σε κράτος, όπου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο βασανιστηρίων ή οποιασδήποτε άλλης απάνθρωπης συμπεριφοράς.

«Ελπίζω να συμμερίζεστε την άποψη μου στην ανάγκη να διατηρηθούν και να γίνουν σεβαστές οι θεμελιώδεις αρχές και αξίες της ΕΕ… και οι ελληνικές αρχές να τις λάβουν υπόψη στις αποφάσεις τους για τους Τούρκους αξιωματικούς», τονίζει μεταξύ άλλων. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί  έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μετά την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία και η υπόθεση τους εξετάζεται αύριο Τρίτη στον Άρειο Πάγο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top