Πυρ ομαδόν από αντιπολίτευση για την επιστολή Τσακαλώτου

Για «επιστολή ντροπής» μιλά το ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι: Να δείτε στο τέλους που θα κάνουν… και τον Άη-Βασίλη

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση ξέσπασαν μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους θεσμούς και τον ESM.

Μετά τη ΝΔ που μίλησε για εξευτελισμό και για επιστολή μετάνοιας και η Δημοκρατική Συμπαράταξη έκανε λόγο για «επιστολή ντροπής».

«Παίρνουν πίσω με ταπεινωτικό τρόπο όλα όσα έλεγαν. Για μια ακόμη φορά, εκθέτουν την χώρα, βουλιάζουν στα ψέμματά τους. Όμως το "μάρμαρο" δυστυχώς το πληρώνει ο Ελληνικός λαός» αναφέρει σε ανακοίνωση, στην οποία παραθέτει τι έλεγε στο παρελθόν η κυβέρνηση και τι λέει τώρα: 

«Τι έλεγαν: “Δεν είμαστε αποικία, δίνουμε το κοινωνικό μέρισμα χωρίς να ρωτήσουμε την ΕΕ και το ΔΝΤ” Κυβερνητικός Εκπρόσωπος 9/12/2016

Τι λένε τώρα στην επιστολή Τσακαλώτου: “Αναγνωρίζουμε ότι τα μέτρα με δημοσιονομικές επιπτώσεις πρέπει να συζητούνται και να συμφωνούνται με τους θεσμούς”

Τι έλεγαν:  “Κάναμε πράξη την παλαιότερη δέσμευσή μας για την 13η Σύνταξη”  Τσίπρας 8/12/2016

Τι λένε τώρα στην επιστολή Τσακαλώτου:  (Το βοήθημα) “είναι εφάπαξ πληρωμή και δεν έχει σχέση με το συνταξιοδοτικό” αλλά και “Εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι, οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να λάβουν αντισταθμιστικά μέτρα στο πεδίο των δαπανών για τις συντάξεις”.

Τι έλεγαν: «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από κανένα» Α. Τσίπρας 20/12/2016

Τι λένε τώρα στην επιστολή Τσακαλώτου: “Απόλυτη δέσμευσή μας είναι να παραμείνουμε συμμορφωμένοι με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο, τόσο επί της ουσίας, όσο και επί της διαδικασίας”».

To KKE, από την πλευρά του, σημειώνει πως «η επιστολή Τσακαλώτου όχι μόνο επιβεβαιώνει ότι το εφάπαξ βοήθημα ήταν το άλλοθι για τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται απ’ τη νέα χρονιά, αλλά και ότι οι μισθοί, οι συντάξεις και συνολικά τα λαϊκά δικαιώματα θα βρίσκονται διαρκώς υπό την απειλή της επίτευξης των ματωμένων πλεονασμάτων, τη στιγμή που το κεφάλαιο παραμένει στο απυρόβλητο».

Το Ποτάμι, εξάλλου, κάνει λόγο για «Χριστουγεννιάτικα παραμύθια με καλούς και κακούς ήρωες με τα οποία... τρέφονται στην κυβέρνηση».

Όπως αναφέρει, «από τη μια είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, που με κάθε αφορμή μας τονίζει ότι η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς κανένα επιπλέον μέτρο. Από την άλλη οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνουν ότι αν ήθελε το Eurogroup θα έκλεινε την αξιολόγηση και προσθέτουν ότι αυτό δεν θα συμβεί γιατί "θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση"».

Για μέτρα που «πρέπει να καταλογιστούν ως φόρος για το 2018» μιλά η Ένωση Κεντρώων.

Το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη μιλά για «πολιτικό σύστημα αιχμάλωτο των λαθών του παρελθόντος» και προσθέτει: «Τα μέτρα που συνοδεύουν την έναρξη του 2017, τα 4,2 δις ευρώ που πρέπει  από τώρα να καταλογιστούν ως φόρος για το 2018, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και οι δραστικές, περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων, όπως ζητάει το ΔΝΤ δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα που δεν μπορεί να σηκώσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πλευρά, ο Κ. Μητσοτάκης ακόμη και να κάνει κυβέρνηση με την κα Φ. Γεννηματά το ίδιο ασφυκτικό κλίμα θα έχει και αυτός ενώπιον του, με προδιαγεγραμμένη την κατάρρευση του. Οι εκδοχές είναι δυο: Οικουμενική τώρα χωρίς εκλογές ή εκλογές τώρα και δεύτερες εκλογές σε έξι μήνες και οικουμενική τότε μετά τις δεύτερες εκλογές. Ένα πολιτικό σύστημα αιχμάλωτο των λαθών του παρελθόντος και μια Ελλάδα που για πολύ ακόμη θα αλληθωρίζει στο Grexit»

«Η επιστολή Τσακαλώτου αποτελεί όνειδος και μνημείο εθνικής μειοδοσίας και υποταγής στις ξένες δυνάμεις που διοικούν την Πατρίδα μας. Ο Τσίπρας είναι υποχείριο των δανειστών και εκχωρεί την εθνική μας κυριαρχία στην διεθνή τοκογλυφία και την γερμανική οικονομική ολιγαρχία» αναφέρει, τέλος, η Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top