Τα νέα σύννεφα στην Αθήνα από το «φρένο» στην αξιολόγηση

Το σχόλιο της Κ. Μακρή στο δελτίο ειδήσεων του Star για την σύγκρουση και τα ανοιχτά εκλογικά σενάρια

Τις πολιτικές  εξελίξεις στην Ελλάδα σε σχέση με την αξιολόγηση και τα εκλογικά σενάρια σχολίασε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.     

«Το ότι  δεν υπάρχει πια ανώδυνη πολίτικη λύση, το καταλάβαμε όλοι από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Μέρκελ, η κυβέρνηση πλέον δείχνει να έχει φρενάρει τη διαπραγμάτευση, όπως έχουν φρενάρει και οι δανειστές. Η αξιολόγηση - και να κλείσει- θα αργήσει , αν και τα περιθώρια δεν είναι μεγάλα, γιατί παρατείνεται η αβεβαιότητα στην οικονομία, αλλά και γιατί Μάρτιο και Απρίλιο έχουμε εκλογικές αναμετρήσεις σε Ολλανδία, Γαλλία» τόνισε η δημοσιογράφος.  

Πρόσθεσε ακόμα ότι η Αθήνα ανησυχεί ότι θα βρεθεί σε δυσκολότερο περιβάλλον, καθώς εκτός από την αποχώρηση Oλάντ είναι πιθανό να αντικατασταθεί και ο Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup από τον Iσπανό Ντε Γκίντο  που ειναι το "δεξί χέρι"  του Σόιμπλε.

Σύννεφα πάνω απο την Αθήνα

«Αυτή η καθυστέρηση, γεννάει πολλά σενάρια» τόνισε η Κ.Μακρή η οποία επισήμανε  ότι το γερμανικό περιοδικό Spiegel γράφει ότι «ο Tραμπ μπορεί να μπλοκάρει τη συμμέτοχη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα», όπως και  ότι  «μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε πρόβλημα στον Σόιμπλε, διότι το γερμανικό κοινοβούλιο δεν θα εγκρίνει νέα βοήθεια προς την Ελλάδα» .

Υπενθύμισε ακόμη ότι την ίδια ώρα και ο οίκος αξιολόγησης  Moody’s  εκτιμά ως πιστωτικά αρνητική την  κόντρα κυβέρνησης και θεσμών  και υποστηρίζει ότι παραμένει το ρίσκο των πρόωρων εκλογών.

Η πολιτική ρευστότητα και τα σενάρια  

«Όλη αυτή η οικονομική αβεβαιότητα , έχει φέρει και πολίτικη ρευστότητα στο εσωτερικο. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κάθε μισή ώρα ανταλλάσσουν μια δηλητηριώδη ανακοίνωση, με χαρακτηρισμούς για «Γκέμπελ» , «συμμορίες» και  “yesmen”. Λάδι στη φωτια εριξε και ο Eυάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει νέο δημοψήφισμα, προσπαθώντας να κάψει ένα σενάριο που κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα» συμπλήρωσε η δημοσιογράφος του Star.

Όπως υπογράμμισε, την ίδια ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι «δεν πάμε σε εκλογές» ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται για τη νέα περιοδεία που αρχίζει αύριο,  αυτή τη φορά στην Κρήτη.

«Μια χριστουγεννιάτικη περιοδεία, που μαζί με την ακραία πόλωση  δεν κλείνει τα εκλογικά σενάρια, αλλά μάλλον τα αφήνει διάπλατα ανοικτά» κατέληξε στο σχόλιό της η Κάτια Μακρή.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top