Σενάρια εκλογών στο προσκήνιο: Για καθυστέρηση της αξιολόγησης μιλούν πλέον στην κυβέρνηση

Τα κυβερνητικά στελέχη ξορκίζουν τις κάλπες αλλά κάποιοι αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο

Σενάρια εκλογών στο προσκήνιο: Για καθυστέρηση της αξιολόγησης μιλούν πλέον στην κυβέρνηση

Ανοικτά πλέον για καθυστέρηση της αξιολόγησης μιλά η κυβέρνηση, όπως άλλωστε είχαν προειδοποιήσει κορυφαία Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μετά τις έκτακτες παροχές Τσίπρα.

Με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήρε κάποια πολιτική δέσμευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης από την Άνγκελα Μέρκελ αλλά ούτε και για τα πρόσθετα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ, τα σενάρια των εκλογών έρχονται και πάλι στο προσκήνιο λόγω (και) των περιοδειών που έχει ξεκινήσει ο πρωθυπουργός.

«Ο πρωθυπουργός κάνει περιοδείες για να ακούσει προβλήματα και να ανακοινώσει συγκεκριμένες πολιτικές. Όμως οι εκλογές δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση τμήμα του σχεδιασμού του. Δεν θα παραδώσουμε την χώρα στους στόχους των δανειστών» επισημαίνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στα Παραπολιτικά FM.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που η αξιολόγηση καθυστερήσει, δεν είναι σε καμία περίπτωση στην πρόθεσή μας να οδηγηθούμε στις εκλογές. Ο τόπος δεν χρειάζεται εκλογές».

Κατηγορηματικά διαψεύδει τα σενάρια για κάλπες και ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος επίσης μίλησε καθαρά για καθυστέρηση της αξιολόγησης.

«Αυτό το οποίο έχει καταστεί σαφές από μέρους της κυβέρνησης είναι ότι δεν συζητάμε για ψήφιση νέων μέτρων. Αλλά, ούτε οι εκλογές είναι επιλογή της κυβέρνησης, ούτε είναι στο σχεδιασμό της» ξεκαθάρισε ο Πάνος και πρόσθεσε: «Λογικά στα τέλη Ιανουαρίου, η αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί».

Αρνητικός στο σενάριο των εκλογών δηλώνει και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό παράθυρο για κάλπες, ανάλογα με τις εξελίξεις.

«Αν έρθουν τόσο δραματικά τα πράγματα θα δούμε τότε. Αλλά εγώ ούτε που θέλω να το σκέφτομαι αρνητικά» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό North.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top