ΠΑΓΩΣΑΝ οι σχέσεις κυβέρνησης-δανειστών: ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ η αξιολόγηση μετά τις παροχές

Την Τρίτη θα συγκληθεί το EuroWorking Group, για να εξεταστεί η δυνατότητα ξεπαγώματος των βραχυπρόθεσμων μέτρων

Καθυστέρηση εβδομάδων ή και μηνών βλέπουν για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης υψηλόβαθμοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα.

«Δεν θα περιέγραφα την κατάσταση αδιέξοδη, αλλά πιο ταραχώδη απ' ότι πριν από μερικές εβδομάδες, που πιστεύαμε πως μπορούσαμε να επιτύχουμε τεχνική συμφωνία αυτές τις μέρες στην Αθήνα» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Αλλά και ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη στην El Mundo σημείωσε ότι οι εξαγγελίες ήταν ζήτημα καταπάτησης της εμπιστοσύνης που επιχειρείται να αποκατασταθεί μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής πλευράς

Την Τρίτη, εξάλλου, κατά πάσα πιθανότητα, θα συγκληθεί το EuroWorking Group για να εξεταστεί η δυνατότητα ξεπαγώματος των βραχυπρόθεσμων μέτρων παρά τους αστερίσκους που έχει βάλει η γερμανική πλευρά.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ανοίγει παράθυρο συμβιβασμών ώστε να κλείσει η αξιολόγηση, με πολλά κρίσιμα θέματα ωστόσο να παραμένουν ανοιχτά.

Ένα από αυτά, και ίσως το πιο «καυτό», είναι τα εργασιακά όπου το υπουργείο Εργασίας παρά τις πληροφορίες που υπάρχουν για ελληνική υποχώρηση στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, με ανακοίνωσή του επανέφερε το θέμα των κόκκινων γραμμών.

Αύριο, Δευτέρα, εξάλλου,θα κατατεθεί και η τροπολογία με την οποία υλοποιείται η εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν επωμισθεί τον κύριο όγκο των προσφυγικών ροών προς την χώρα μας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top