ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Star: Αυτό είναι το παρασκήνιο για τις εξαγγελίες Τσίπρα

Τι ειπώθηκε σε σύσκεψη στο Μαξίμου

Το παρασκήνιο του «μποναμά Τσίπρα» αποκάλυψε  ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλλη  στο δελτίο ειδήσεων του Star, για το τι προηγήθηκε της ανακοίνωσης του πρωθυπουργού, σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα στους συνταξιούχους, που είχε σαν αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση των δανειστών.

Όπως αποκάλυψε, προηγήθηκαν διεργασίες που κορυφώθηκαν την περασμένη εβδομάδα,  σε μια κρίσιμη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη ήταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο  Γιάννης Δραγασάκης, ο Γιώργος Χουλιαράκης και ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

Η εισήγηση για την παροχή του επιδόματος, με εκτιμήσεις ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τους δανειστές, ήρθε από τον κ.  Κουτεντάκη, ο οποίος τους είπε ότι πρέπει  το μέρισμα να δοθεί άμεσα επειδή υπάρχουν τα χρήματα στο ταμείο και όχι το 2017 καθώς τότε μπορεί μεν να έχει πιστοποιηθεί ότι υπάρχουν στο πλεόνασμα, αλλά ταμειακά να μην υπάρχουν για να δοθούν.Με τον Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής συντάχθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 Θα πρέπει να σημειωθεί ότι  ήδη έχει ξεσπάσει ένα παιχνίδι με μπαλάκι ευθυνών για την αρνητική τροπή που πήρε η υπόθεση. Ο Γιώργος Χουλιαράκης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε διαχωρίσει στη σύσκεψη τη θέση του για τη διανομή του μερίσματος προειδοποιώντας για εμπλοκή με τους δανειστές αν δεν ζητηθεί η έγκρισή τους, ενώ ζητούσε και τη διανομή  μικρότερου ποσού. Την απόφαση πήρε τελικά ο Πρωθυπουργός που ανακοίνωσε τις παροχές που οδήγησαν σε εμπλοκή με τους θεσμούς.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top