Τσακαλώτος: Ψηφίζεται την Πέμπτη με ονομαστική το επίδομα σε συνταξιούχους

"Αρκετά μεγάλη σύγκλιση με τους εταίρους για χρηματοοικονομικά και εξωδικαστικό συμβιβασμό"

Ο Τσακαλώτος για θεσμούς, διαπραγματεύσεις και εξαγγελίες

«Θα εξηγήσουμε σε όποιον μας ρωτήσει, ότι η ενίσχυση των συνταξιούχων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι εντός του μνημονιακού πλαισίου και πιστεύουμε ότι όταν δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις θα καταλάβουν». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας τις ενστάσεις που εγείρουν οι Θεσμοί για το θέμα αυτό. 

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι ενισχύσεις αυτές θα ψηφισθούν αύριο Πέμπτη στη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία.

Παράλληλα, αύριο Πέμπτη ο κύριος Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν και οι σημερινές συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των Θεσμών, στις οποίες συζητήθηκαν εκτός των άλλων, η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας, καθώς και το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, υπήρξε αρκετά μεγάλη σύγκλιση για τα χρηματοοικονομικά θέματα και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ενώ προχωράει και το θέμα της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο των αυριανών συναντήσεων με τους εκπροσώπους των Θεσμών, θα είναι οι αγορές προϊόντων και η ενέργεια, αναφέρει το ΑΠΕ-MΠΕ.

Σχετικά με τη μετάβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Βερολίνο που ήταν προγραμματισμένη εδώ και μέρες, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζαν, ότι ο υπουργός δεν έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Διευκρίνιζαν επίσης, ότι ο ίδιος δεν θα είναι στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την καγκελάριο Μέρκελ.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top