Τσιρώνης: Άλλο η σημαία που βρίσκεται σε δημόσιο κτίριο και άλλο η σημαία που αγοράζει ένας ιδιώτης- Δεν είναι κάθε σημαία σύμβολο!

Έχει νομική διαφορά το πού βρίσκεται η σημαία, υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Νέα πρόκληση από κυβερνητικό στέλεχος για το θέμα της ελληνικής σημαίας. Ο Γιάννης Τσιρώνης συντάχθηκε με την άποψη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, να μην είναι αδίκημα το κάψιμο του εθνικού μας συμβόλου. Προέβαλε μάλιστα έναν απίθανο ισχυρισμό…

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αν κι επιχείρησε να ανασκευάσει μετά, μόνο η σημαία στα δημόσια κτίρια είναι εθνικό σύμβολο, αλλά στα σπίτια μας όχι, όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98.

Με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου για τη σημαία, ο κ. Τσιρώνης τόνισε:

«Ο κ. Παρασκευόπουλος ως βουλευτής πλέον και ως άριστος γνώστης της νομικής επιστήμης έχει δίκιο θεωρητικά, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαφορά, και μην λαϊκίζουμε, ανάμεσα στη σημαία που είναι το σύμβολο που είναι οι σημαίες των δημοσίων κτιρίων, στις σημαίες που όλοι μας όσοι υπηρετήσαμε σε μάχιμες μονάδες και υπερασπιστήκαμε την πατρίδα μας όταν σηκώναμε αυτή τη σημαία ως σύμβολο» τόνισε ο κ. Τσιρώνης.

«H σημαία που αγοράζει ένας ιδιώτης από τον Κοκκώνη και την έχει ο ίδιος, αυτή η σημαία που δεν είναι δημόσια σημαία, δεν μπορούμε να λέμε ότι κάθε σημαία είναι σύμβολο γιατί εκθέτουμε το σύμβολο με αυτόν τον τρόπο, είναι μια νομική διαφορά.  Άλλο πράγμα η σημαία που είναι αναρτημένη σε έναν ιστό δημόσιο και άλλο πράγμα η σημαία που αγοράζω από τον Κοκκώνη» σημείωσε ο κ. Τσιρώνης.

«Εγώ προσωπικά ως Γιάννης Τσιρώνης θα υπερασπιζόμουν ακόμη και αυτή τη σημαία, αλλά δυστυχώς ζούμε σε δημοκρατία, κάποιοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται διαφορετικά και με πρώτη ευκαιρία προβαίνουν σε αυτές τις ασχημονίες, αλλά άλλο πράγμα να καταδικάσουμε πολιτικά τις ασχημονίες και άλλο να ποινικοποιούμε διαρκώς και με νόμους να προσπαθούμε να προστατέψουμε αυτό που προστατεύεται με την αξία μας και την ηθική μας. Ο πατριωτισμός μας φαίνεται από τις πράξεις» συνέχισε ο κ. Τσιρώνης.

Η κυβέρνηση όμως κάλυψε τον Γιάννη Τσιρώνη. «Έκανε ένα νομικού χαρακτήρα σχόλιο» σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Αντιθέτως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άδειασε τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, τόσο για τις απόψεις του, όσον αφορά στη σημαία, όσο και για πολιτική προσέγγιση της Χρυσής Αυγής. Στην αντιπαράθεση παρενέβη ο Ηλίας Κασιδιάρης λέγοντας «Εκδημοκρατισμό δεν χρειάζεται η Χρυσή Αυγή, αλλά το πολιτικό σύστημα»

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top