ΝΔ: Πανικόβλητος ο Τσίπρας προσπαθεί να συμμαζέψει τα συντρίμμια της πολιτικής του

«Τώρα πια δεν τον πιστεύει κανείς» υποστηρίζει για τις εξαγγελίες του σχετικά με τις συντάξεις

 ΝΔ: Πανικόβλητος ο Τσίπρας προσπαθεί να συμμαζέψει τα συντρίμμια της πολιτικής του

Νέα σκληρή επίθεση εξαπολύει η ΝΔ στην κυβέρνηση για τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, σχετικά  με τις συντάξεις.  

«Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε τη διανομή εφάπαξ βοηθήματος ύψους 617.000.000 ευρώ σε 1.600.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν κάτω από 850 ευρώ το μήνα. Το 2016 η Κυβέρνηση πήρε από τους συνταξιούχους πολλαπλάσια λόγω:

-Της μείωσης του αφορολογήτου

-Της σταδιακής κατάργησης του ΕΚΑΣ

ης επιβολής των εισφορών 6% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Μόνο από τις εισφορές πήρε 710.000.000 ευρώ από τους συνταξιούχους. Μόνιμα. Για πάντα» αναφέρει η ΝΔ σε ενημερωτικό της σημείωμα για το ζήτημα» υποστηρίζει η ΝΔ. 

Αναφέρει ακόμα ότι στον προϋπολογισμό 2017 το συνολικό ποσό από περικοπές συντάξεων είναι 1,6 δις ευρώ. «586 εκ. ευρώ μόνο από την κατάργηση του ΕΚΑΣ, ενώ οι υπόλοιπες περικοπές προέρχονται από τις μειώσεις σε επικουρικές και συντάξεις χηρείας, προσωρινές και αναπηρικές και από αύξηση εισφορών. Παράλληλα, οι συνταξιούχοι επιβαρύνονται έμμεσα από την αύξηση του Φ.Π.Α., την αύξηση σε ενεργειακά προϊόντα, την αύξηση σε καφέ και τσιγάρα» επισημαίνει η Πειραιώς και προσθέτει:

«H απάντηση της Κυβέρνησης σε αυτήν την λεηλασία των συνταξιούχων είναι μια εφάπαξ καταβολή 617 εκ. ευρώ. Λιγότερα δηλαδή από όσα τους έκοψε μόνο από την αύξηση των εισφορών! Και σε τρεις εβδομάδες, θα τους τα πάρει πάλι πίσω! Ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει;».

Καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ υπενθυμίζοντας παλαιότερη δήλωση του κ. Τσίπρα (ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης):      

«Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η δήλωση του κ. Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα που είχε διανείμει το 2014 η τότε Κυβέρνηση σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες. Ο κ. Τσίπρας τότε έλεγε:

“Είναι πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας.

Από τη μία να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων. Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι.

Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει το φόβο τους μπροστά στις κάλπες. Αλλά και για μια πράξη που δείχνει όχι μόνο πόσο περιφρονούν τον ελληνικό λαό, αλλά και πόσο υποτιμούν την αξιοπρέπεια και την οργή του”.

Οι πολίτες βγάζουν τα συμπεράσματά τους.

 Είναι πλέον σε όλους σαφές ότι ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται πλέον ως απερχόμενος και πανικόβλητος πρωθυπουργός που προσπαθεί με σπασμωδικές κινήσεις να συμμαζέψει τα συντρίμμια της πολιτικής του. Μόνο που τώρα πια δεν τον πιστεύει κανείς».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top