Επαφές Τσίπρα στις Βρυξέλλες για δεύτερη αξιολόγηση και χρέος

"Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται" είπε στον Σουλτς - Πρώτη ανάρτηση 18:34

Η ανάγκη τήρησης των συμφωνιών για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ήταν το κεντρικό μήνυμα της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της συνόδου κορυφής της ΕΕ, σήμερα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.


Οι ��διες πηγές ανέφεραν ότι στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα του χρέους, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να ολοκληρώσει τη δεύτερη αξιολόγηση σύντομα και εντός των χρονοδιαγραμμάτων.


Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης συνδέεται με τη συμφωνία του περασμένου Μαϊου για το ελληνικό χρέος και ως εκ τούτου επιθυμεί έως το τέλος του χρόνου να υπάρξει λύση που θα το καθιστά βιώσιμο.

«Ευήκοον ους» από τον κ. Σουλτς, σημείωσαν οι κυβερνητικές πηγές για τη θέση της ελληνικής πλευράς για το χρέος, επισημαίνοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ειδικότερα οι Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Απασχόλησης έχουν συμβάλει στην προώθηση της συζήτησης για το χρέος και θα συνεχίσουν να το κάνουν.


Όπως μετέδωσε η Ειρήνη Σαββοπούλου από τις Βρυξέλλες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, αύριο το πρωί (9 π.μ.)ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ και αμέσως μετά με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στις οποίες αναμένεται να θέσει το ζήτημα του χρέους αλλά και της αξιολόγησης.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται όμως και η συνέντευξη που φέρεται να έχει δώσει σε γαλλικό ΜΜΕ ο Γάλλος πρόεδρος, για το ζήτημα της συνομιλίας του με τον Πούτιν και την εκτύπωση δραχμών στη Ρωσία.

Ο κ. Τσίπρας Θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top