Καρατζαφέρης – Μπαλτάκος: «Είμαστε η συνέχεια του Καραμανλή και του Αβέρωφ»

Ανακοίνωσαν το νέο τους κόμμα

​Το νέο του κόμμα παρουσίασαν το μεσημέρι ο Γ. Καρατζαφέρης και ο Τ. Μπαλτάκος το οποίο θα έχει τελικά το όνομα «Εθνική Ενότητα».

Όπως είπαν οι επικεφαλής του κόμματος, ο πρώτος θα έχει τη θέση του προέδρου και ο δεύτερος τη θέση του Γραμματέα, ενώ σχετικά με το ποιοι θα συμμετέχουν, τόνισαν πως ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές και προσκλήσεις σε πολιτικές προσωπικότητες.

Πρόσθεσαν ότι δεν έχουν έτοιμα ψηφοδέλτια, καθώς όπως είπαν είναι νωρίς «εκτός κι αν οι συνθήκες οδηγήσουν εκεί», όπως είπε με νόημα ο κ. Καρατζαφέρης.

«Θεωρώ ότι ανάμεσα στις σκέψεις του Τσίπρα είναι και η απόδραση. Δεν ξέρω αν έχει τα αποθέματα να το κάνει, αλλά βρίσκεται σε αδιέξοδο», πρόσθεσε.

Σε ε��ώτηση αν μιλούν με πρώην στελέχη της ΝΔ, όπως ο Γ. Μιχελάκης και ο Α. Ντινόπουλος, απάντησαν θετικά και πρόσθεσαν ότι συνομιλούν ακόμα και με διαγραφέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος έδωσαν το στίγμα του νέου τους κόμματος, λέγοντας πως «θα είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ και της ΝΔ του Αβέρωφ και του Καραμανλή», ενώ τόνισαν πως οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής «είναι δικοί μας άνθρωποι, δεξιοί ψηφοφόροι, βεβαίως μας αφορούν. Δεν μπορείς να αγνοείς το 7% του λαού».

image.jpg

Όσον αφορά στον χαρακτήρα του κόμματός τους, και οι δύο απάντησαν:

«Είναι προσβολή το 90% των βουλευτών να είναι μνημονιακοί. Εμείς είμαστε ευρωσκεπτικιστές. Σήμερα είναι γενέθλια ημέρα μιας νέας προσπάθειας με παλαιές ρίζες. Να ενωθούν όλες οι πατριωτικές δυνάμεις».

Έστειλαν τέλος και το μήνυμά τους στον Κ. Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι κεντρώος πολιτικός που προέρχεται και εκείνος, όπως και ο πατέρας του, από το κόμμα των νεοφιλελεύθερων. Ανήκει στο Κέντρο, να πάει εκεί και να μας αφήσει και εμάς στην ησυχία μας που είμαστε ένα καθαρά δεξιό κόμμα».

Σε ερώτηση ��ε προς τον κ. Καρατζαφέρη για τους Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη που ανήκαν στον ΛΑΟΣ, ο πρόεδρος του νέου κόμματος είπε πως «η καρέκλα είναι ισχυρότερη του πατριωτισμού. Αν θυσίασαν τον πατριωτισμό για την καρεκλοθηρία, δικό τους πρόβλημα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top