Επιμένει η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών: «Παράλογη η κριτική σε βάρος μα��»

«Το ίδιο έκανε και η Γερμανία»

Επιμένει η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών: «Παράλογη η κριτική σε βάρος μας»

​Παράλογη χαρακτήρισε την κριτική που ασκείται στην Αυστρία για την στάση της απέναντι στην προσφυγική κρίση, η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία κατηγορία από όπου κι αν προέρχεται.

Μάλιστα για να υπερασπιστεί τις αποφάσεις της αυστριακής κυβέρνησης, η κυρία Μικλ – Λάιτνερ έφερε ως παράδειγμα της Γερμανία, τονίζοντας ότι κι εκείνη επέβαλε τον Δεκέμβριο, ημερήσια όρια στην είσοδο των προσφύγων, προκαλώντας τρομερή συμφόρηση στα σύνορα της Αυστρίας.

Μιλώντας στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστήριξε ότι η Αυστρία επικρίνεται για την απόφασή της να μην αφήνει να μπαίνει στο έδαφός της απεριόριστος αριθμός μεταναστών, ένα μέρος από τους οποίους συνεχίζει το τα��ίδι προς τη Γερμανία, την ώρα που όπως είπε, κάποιοι θεωρούν ότι μία ευρωπαϊκή λύση συνίσταται στη συγκέντρωση όλων των προσφύγων στην Αυστρία.

«Η Αυστρία υποδέχεται και φέτος περισσότερους ανθρώπους από ό,τι η πλειονότητα των άλλων χωρών και ως εκ τούτου δεν θα ανεχθεί καμία κατηγορία, από καμία πλευρά», είπε η Αυστριακή υπουργός και πρόσθεσε:

«Στους Αυστριακούς κανείς δεν μπορεί να πει κάτι σε σχέση με πίεση. Όταν η Γερμανία επέβαλε ημερήσιες ποσοστώσεις, υπήρξε συμφόρηση στην Αυστρία η οποία χρειάστηκε βραχυπρόθεσμα να μεριμνήσει επί ημέρες για επιπλέον 18.000 ανθρώπους, οι οποίοι ουσιαστικά ήθελαν να μεταβούν στη Γερμανία, όμως τότε δεν υπήρξε καμία ευρωπαϊκή κατακραυγή».

Τέλος η κυρία Μιλκ Λάιτνερ παραδέχθηκε πως τώρα την πίεση αυτή τη δέχεται η Ελλάδα και γι΄ αυτό, όπως είπε «τη βοηθάμε οικονομικά».

Σημείωσε μάλιστα πως προτεραιότητα θα πρέπει να έχει η διάσωση και κατόπιν η επαναπροώθηση, κι έτσι θα δοθεί αμέσως ένα τέλος σ' αυτούς τους επικίνδυνους διά��λους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top