Τσίπρας: Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι

Σε τρεις «παράλληλες κρίσεις» αναφέρθηκε προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής

Τσίπρας: Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι
​«Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις κρίσεις παράλληλα. Τη χρηματοπιστωτική κρίση, την κρίση ασφάλειας και την προσφυγική κρίση» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και να δείξουμε αλληλεγγύη, αλλά ενωμένοι και αλληλέγγυοι παντού, όχι μόνο στη βορειοδυτική πλευρά της Ευρώπης, αλλά και στη νοτιοανατολική και στη μεσογειακή πλευρά της» πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
tsipras small arrival 2.jpg

Ανέφερε επίσης ότι «η λύση στην προσφυγική κρίση δεν είναι το χτίσιμο φραχτών και η προώθηση του ρατσισμού στην Ευρώπη. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι τείχη και ξενοφοβία. Οι ευρωπαϊκοί κανόνες δεν μπορεί να είναι μόνο για κάποιους και για κάποιους άλλους "α λα καρτ"».
Συνάντηση Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Τσεχίας
Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Τσεχίας Μπόχουσλαβ Σόμποτκα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο το προσφυγικό και έγινε κατόπιν αιτήματος του Τσέχου πρωθυπουργού, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Διαβάστε ακόμη σχετικά με τη σύνοδο κορυφής:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top