Α. Τσίπρας: «Προσερχόμαστε με στόχο μια βιώσιμη συμφωνία»

Επιφυλακτικός για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε ο Γιούνκερ

Α. Τσίπρας: «Προσερχόμαστε με στόχο μια βιώσιμη συμφωνία»

​«Προσερχόμαστε με στόχο μια οικονομικά βιώσιμη συμφωνία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ.

«Με στόχο να αφήσουμε πίσω μας τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα, να σώσουμε συντάξεις και μισθούς, να αποφύγουμε μεγάλες αυξήσεις στον ηλεκτρισμό για τη μεσαία τάξη», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Να επαναφέρουμε την κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις και να προχωρήσουμε στις αναγκαίες και δίκαιες μεταρρυθμίσεις για την αναδιανομή των βαρών και την πάταξη της φοροδιαφυγής».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε δήλωση και στα αγγλικά, με διαφορετικό περιεχόμενο, τονίζοντας ότι «είναι ώρα για αναβίωση των συζητήσεων για επιστροφή στην ανά��τυξη εντός της Ευρώπης».

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από την πλευρά του δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, όμως επεσήμανε ότι «δεν είμαστε ακόμα εκεί», ενώ εξέφρασε και τις επιφυλάξεις του για το αν θα υπάρξει σήμερα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι μετά τις δηλώσεις του Α. Τσίπρα στα ελληνικά, ο κ. Γιούνκερ είπε στους δημοσιογράφους ότι αν και δεν ξέρει ελληνικά και δεν κατάλαβε τι είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο ίδιος δεν ξέρει αν θα επιτευχθεί συμφωνία σήμερα.

Ο Α. Τσίπρας πάντως του χαμογέλασε και στα αγγλικά του είπε:

«Μην ανησυχείτε. Όσα δήλωσα είναι αυτά που εκφράζουν τις θέσεις σας για την επίλυση της κρίσης», τότε λοιπόν και ο πρόεδρος της Κομισιόν του χαμογέλασε συγκαταβατικά και του έριξε κι ένα… φιλικό χαστούκι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top