Στ. Θεοδωράκης: «Θα ψηφίσουμε όποια συμφωνία έρθει»

Δήλωσε έτοιμος να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της Ζ. Κωνσταντοπούλου

Στ. Θεοδωράκης: «Θα ψηφίσουμε όποια συμφωνία έρθει»

​Την πρόθεση του Ποταμιού να ψηφίσει οποιαδήποτε συμφωνία φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση επανέλαβε ο επικεφαλής του κόμματος, Στ. Θεοδωράκης, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Όποια συμφωνία έρθει στη Βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα θα την ψηφίσουμε χωρίς παζάρια γιατί η χώρα χρειάζεται οξυγόνο», είπε ο κ. Θεοδωράκης και ξεκαθάρισε ότι «θα στηρίζαμε μια κυβέρνηση λογικών προοδευτικών ανθρώπων, αλλά δεν θα μπαίναμε σε αυτή».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πάντως σημείωσε ότι το κόμμα του απέχει πολύ από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ψηφίζουμε τη συμφωνία, αλλά από εκεί και πέρα μας χωρίζει χάος από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει άλλοθι για όσα κάνουν στην Υγεία και την Παιδεία. Η οικονομία πεθαίνει, η απραξία και ακινησία έχουν πολύ κόστος για την κοινωνία», είπε.

Ο κ. Θεοδωράκης δεν έκρυψε τον φόβο του ότι η καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας γίνεται για «εσωτερική κατανάλωση», ώστε η συμφωνία να περάσει χωρίς αντιρρήσεις και προέβλεψε ότι η συμφωνία θα είναι δύσκολη.

«Θα έχουμε δύσκολη συμφωνία, θα είχαμε έτσι κι αλλιώς δεν είναι θέμα Τσίπρα... Η κυβέρνηση έχω την αίσθηση θα έπαιρνε μια πολύ καλύτερη συμφωνία το Μάρτιο ο χρόνος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην πολιτική, δείτε τον τουρισμό», παρατήρησε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι θα ήταν πιο εύκολο να επιτευχθεί συμφωνία πριν τρεις μήνες και σημείωσε ότι ο Α. Τσίπρας δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το φιλικό κλίμα που επικρατούσε στην Ευρώπη το πρώτο διάστημα της διακυβέρνησής του.

«Μείναμε μόνοι μας στην Ευρώπη όχι για τον ΦΠΑ, αλλά για τις μεταρρυθμίσεις, τις αποκρατικοποιήσεις ή την Παιδεία. Ο Τσίπρας πρέπει να κοιτάξει την κοινωνία όχι το κόμμα του», δήλωσε.

Σε ερώτηση μάλιστα για το πώς απαντά στο γεγονός ότι η κυβέρνηση τοποθετεί το Ποτάμι στην «τρόικα εσωτερικού», τόνισε ότι αυτό δεν ισχύει και υπογράμμισε ότι στο εσωτερικό της χώρας υπάρχει «η τρόικα της δραχμής» που αποτελείται από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και την ακροδεξιά.

Για πρώτη φορά τέλος, ο κ. Θεοδωράκης δηλώνει έτοιμος να καταθέσει πρόταση μομφής σε βάρος της Προέδρου της Βουλής, σε συνεργασία μάλιστα με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, η κα Κωνσταντοπούλου σαμποτάρει τον ρόλο του πρωθυπουργού και εισπράττει τις έντονες αντιδράσεις και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυρία Κωνσταντοπούλου να ασχοληθεί με το προσωπικό της πρόβλημα που είναι μεγάλο και να αφήσει τον πρωθυπουργό της χώρας να ασχοληθεί με τις μεγάλες υποθέσεις. Εκείνη χαριεντίζεται με τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή. Και δεν το λέμε μόνο εμείς, το λέει το ΚΚΕ, το λένε κάποιοι σοβαροί άνθρωποι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τις φωνές του κ. Τσίπρα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, τις έχουμε ακούσει. Η πρόεδρος της Βουλής δεν έχει εκλεγεί για να αντικαθιστά τον Πρωθυπουργό, οπότε ας ασχοληθεί με τα προβλήματα του κοινοβουλίου. Η κ. Κωνσταντοπούλου είναι μία βουλευτής που χάρη στη μεγαλοθυμία και στην πολιτική ανωριμότητα του κ. Τσίπρα προτάθηκε για Πρόεδρος της Βουλής. Θα δούμε αν θα καταθέσουμε πρόταση μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου σε συνεργασία με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ήδη ανάστατοι. Δεν μετανιώσαμε που την ψηφίσαμε γιατί, σας είπα, ήταν κάτι το οποίο ζήτησε ο πρωθυπουργός. Είχε πει: "μην εγκαινιάσουμε μια νέα περίοδο διακυβέρνησης με μία αρνητική ψήφο". Το είχα τονίσει εξαρχής στον Πρωθυπουργό ότι είναι λάθος να προτείνει την κ. Κωνσταντοπούλου για Πρόεδρο της Βουλής, διότι είχε δώσει αρνητικά δείγματα γραφής. Για άλλη μια φορά επιβεβαιωνόμαστε. Η κ. Κωνσταντοπούλου πρέπει να περιοριστεί στον ρόλο της και να μην δημιουργεί επιτροπές μόνο και μόνο για να παίζει στην τηλεόραση», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top