Τι ζήτησε ο Βενιζέλος από τον Γκάμπριελ;

Συνάντηση στο Βερολίνο

​Την βοήθεια του γερμανικού κόμματος SPD, του κυβερνητικού εταίρου, δηλαδή, του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να εγκριθεί πριν τα Χριστούγεννα η δίμηνη παράταση του Μνημονίου, ζήτησε από τον επικεφαλής του κόμματος και αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη στο Βερολίνο.

Επίσης, ο κ.Βενιζέλος κάλεσε τον κ.Γκάμπριελ να βοηθήσει για την ομαλή μετάβαση της Ελλάδας στη μετά Μνημόνιο εποχή με την έγκριση από την γερμανική ομοσπονδιακή βουλή και του αιτήματος χορήγησης προληπτικής πιστωτικής γραμμής.

Οι δύο άντρες συζήτησαν επίσης για την πραγματική οικονομία της Ελλάδας, την διμερή συνεργασία, τις επενδυτικές ευκαιρίες και την ανάγκη να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δυο αξιωματούχοι συμφώνησαν να συνεχιστεί η προετοιμασία για τις εκατέρωθεν επιχειρηματικές αποστολές.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι οι δύο συναντήσεις με τον κ. Γκάμπριελ την Πέμπτη και με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Τετάρτη «επιβεβαίωσαν με τον πιο καθαρό τρόπο την απόφαση του Eurogroup, η οποία στέλνει ένα πολύ θετικό μήνυμα στην Ελλάδα, ένα μήνυμα πως μπορούμε να βαδίσουμε συντεταγμένα, προς την έξοδο από το μνημόνιο και προς την αλλαγή σελίδας».

Υπενθυμίζουμε ότι μετά το αίτημα που υπέβαλε την Τρίτη η Ελλάδα ώστε το τρέχον πρόγραμμα, το οποίο θα έληγε στην παρούσα μορφή στις 31 Δεκεμβρίου, να επιμηκυνθεί κατά δύο μήνες, ο κ. Σόιμπλε ανακοίνωσε ότι η Γερμανική κυβέρνηση θα φέρει το θέμα στην Ομοσπονδιακή Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top