«Παράθυρο» για την ψήφιση ΠτΔ άφησαν Χαϊκάλης και Κόλλια - Τσαρουχά

Επικαλούνται… αστάθμητους παράγοντες

«Παράθυρο» για την ψήφιση ΠτΔ άφησαν Χαϊκάλης και Κόλλια - Τσαρουχά

​«Παράθυρο» για υπερψήφιση του Στ. Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας άφησαν την Πέμπτη δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ, Π. Χαϊκάλης και Μ. Κόλλια – Τσαρουχά.

Και οι δύο, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά Fm, επικαλέστηκαν αστάθμητους παράγοντες στο διάστημα μέχρι την τρίτη ψηφοφορία που ενδεχομένως να τους κάνουν να αλλάξουν στάση και να ψηφίσουν τελικά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Θα μπορούσε να αλλάξει η στάση μου αν υπάρχει κάτι συνταρακτικό. Μια εθνική υπόθεση, ένας εθνικός κίνδυνος, αυτό για εμένα θα ήταν ένας προβληματισμός ιδιαίτερος. Έχω κι εγώ τα συνειδησιακά μου», δήλωσε η κα. Κόλλια Τσαρουχά.

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι οι πιέσεις που δέχονται οι βουλευτές για να στηρίξουν την υποψηφιότητα Δήμα είναι μεγάλες, ενώ απέρριψε τα όσα έχουν ακουστεί περί κουμπαρά.

Από την άλλη, ο Π. Χαϊκάλης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν ξέρω τι γεγονότα θα υπάρξουν αύριο».

«Δεν είναι θέμα προσώπου. Έχουμε πάρει μια απόφαση, στο Συνέδριο και στην συνεδρίαση της Κ.Ο. ότι δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν ξέρω όμως τι γεγονότα θα υπάρξουν αύριο. Μπορεί να γίνει πόλεμος, μπορεί να αδειάσουν από χρήματα τα ΑΤΜ. Η συμπαγής μέχρι τώρα Κοινοβουελυτική Ομάδα των ΑΝΕΛ έχει αποφασίσει όχι. Δεν ξέρω αν θα αλλάξει η στάση. Αυτό θα το αποφασίσουν τα όργανα. Παρότι οι μέρες είναι κοντά, πάντα αφήνεις μια παράμετρο γιατί θέλω να έχω αξιοπιστία στο λόγο μου», δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top