«Κλείδωσε» η δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος στο Eurogroup!

Την Τετάρτη στο EuroWorkingGroup οι τεχνικές λεπτομέρειες

«Κλείδωσε» η δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος στο Eurogroup!

H δίμηνη παράταση του ελλληνικού προγράμματος «κλείδωσε» κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, οι οποίες διευκρινίζουν ότι οι τεχνικές λεπτομέρειες της παράτασης του μνημονίου θα αποφασιστούν την Τετάρτη, στη συνεδρίαση του EuroWorkingGroup.

Η δίμηνη παράταση του μνημονίου φέρεται να αποφασίσθηκε ώστε να δοθεί χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθεί η τελευταία αξιολόγηση της τρόικας.

Όπως άλλωστε είχε γίνει ήδη γνωστό, τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας αναμένονται αύριο στην Αθήνα, με την συγκεκριμένη εξέλιξη να σηματοδοτεί ουσιαστικά την επανέναρξη των απευθείας διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση, σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος.

Παράλληλα, διεξάγεται διαπραγμάτευση σχετικά με την προληπτική πιστωτική γραμμή (ECCL) και τους όρους της εποπτείας της.

Την παράταση κατά δύο μήνες επιβεβαίωσε ουσιαστικά ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος επιβεβαίωσε και τη χρήση των «κεφαλαίων ασφαλείας» ια την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Όπως ανέφερε ο ίδιος, «το Eurogroup θα δει ευνοϊκά ένα αίτημα για τεχνική παράταση 2 μηνών», ενώ ανέφερε ότι ζητήθηκε από την τρόικα να ετοιμάσει τεκμηριωμένη αναφορά για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε ακόμα ότι η πρόοδος δεν είναι αρκετή για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πριν τα τέλη του έτους, αλλά και ότι η πιστωτική γραμμή θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και τις σχετικές εγκρίσεις από τα κοινοβούλια.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι η Κομισιόν καλωσορίζει την πρόθεση της Ελλάδας για πιστωτική γραμμή ECCL.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top