Δένδιας για ΑμΕΑ: Καθήκον όλων μας η ανθρωπιά και ο αλτρουισμός

«Το πρόβλημα των ΑμΕΑ πηγάζει από την κοινωνική απάθεια και την αδιαφορία»

Δένδιας για ΑμΕΑ: Καθήκον όλων μας η ανθρωπιά και ο αλτρουισμός
«Η δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης, μιας κοινωνίας που θα χαρακτηρίζεται από ανθρωπιά και από αλτρουισμό, με όλους τους πολίτες ενεργούς είναι υποχρέωση όλων και βασική προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης, σε αυτή την προσπάθεια εθνικής σωτηρίας» τόνισε ο Νίκος Δένδιας μιλώντας σε εκδήλωση για τη σημερινή παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι πρέπει να ξεπεράσουμε αναχρονιστικές αντιλήψεις και να αντιληφθούμε ότι «τα άτομα με ειδικές ανάγ��ες είναι καθ' αυτά και καθ' όλα ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας». Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι το πρόβλημα των ατόμων με ειδικές ανάγκες δεν πηγάζει από φυσικούς ή νοητικούς περιορισμούς, αλλά «από περιορισμούς που θέτει η κοινωνική απάθεια και η αδιαφορία».

Εξάλλου, ο υπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη διευκόλυνση του προσωπικού και των οικογενειών με Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, «που διασφαλίζουν την κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη ανάμεσα στους πολίτες», ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στους αναπήρους πολέμου, «τη ζωντανή ιστορία του τόπου μας, υπόμνηση ηρωισμού στο βωμό της εθνικής, αλλά και της ατομικής αξιοπρέπειας». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top